X

بهترین دکتر جراح قلب در غرب تهران

امکانات درمانی / بخش ها / بخش های بالینی / بخش جراحی قلب پیشرفته

مرکز جراحی قلب و عروق پیشرفته

رئیس مرکز جراحی قلب و عروق پیشرفته :جناب آقای دکتر سید خلیل فروزان نیا

www.forouzan.doctor


بهترین خدمت برای همه

مرکز جراحی قلب و عروق پیشرفته بیمارستان عرفان نیایش توسط دکتر سید خلیل فروزان نیا در سال ۱۳۹۹ با شعار بهترین خدمت برای همه  تاسیس شده تا به ارايه ی خدمات جراحی قلب در بالاترین کیفیت به مراجعین بپردازد. دکتر سیدخلیل فروزان نیا فوق تخصص جراحی قلب و عروق و استاد دانشگاه تهران دارای فلوشیپ پیوند قلب و ریه از انگلستان و مدرک جراحی روبوتیک از طرف انجمن جراحان قلب اروپا بوده و تعداد عمل های انجام شده توسط ایشان به حدود ۲۰هزار می رسد و شامل موارد ذیل است:

  • جراحی عروق کرونر (به روش با پمپ و بدون پمپ)
  • ترمیم و تعویض دریچه های قلب به روش جراحی باز
  • تعویض دریچه های قلب به روش بسته (ترانس کاتتر) TAVI
  • جراحی بر روی شریان آئورت
  • جراحی اندوواسکولار
  • جراحی بیماری های مادرزادی قلب
  • عمل های مجدد قلب
  • جراحی تومورهای قلب
  • پیوند قلب

 

  • جناب آقای دکتر سید خلیل فروزان نیا

    فوق تخصص جراحی قلب و عروق

    رئیس مرکز جراحی قلب و عروق پیشرفته بیمارستان عرفان نیایش


    مصاحبه با جناب آقای دکتر سید خلیل فروزان نیا | جناب آقای دکتر سید خلیل فروزان ‌نیا فوق تخصص جراحی قلب‌ و عروق، استاد دانشگاه تهران و دارای فلوشیپ پیوند قلب و ریه از انگلستان و مدرک جراحی روبوتیک از طرف انجمن جراحان قلب اروپا است. در کارنامه پزشکی ایشان می توان بیش از بیست هزار جراحی موفق در زمینه های جراحی عروق کرونر (به روش باز و بدون پمپ)، ترمیم و تعویض دریچه‌های قلب، جراحی دریچه‌های قلب به روش ترانس کاتتر، جراحی آئورت، جراحی اندوواسکولار، جراحی بیماری‌های مادرزادی قلب، عمل‌های مجدد قلب، جراحی تومورهای قلب و پیوند قلب مشاهده کرد. مرکز جراحی قلب و عروق پیشرفته بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی عرفان نیایش

  • جناب آقای دکتر سام زراعتیان نژاد دوانی

    فوق تخصص جراحی قلب و پیوند 


    استاد تمام و مشاور متخصص جراحی قلب و عروق ، ایران | (IUMS، ایران) | رئیس بخش پیوند قلب و ریه (IUMS، ایران) | رییس بخش جراحی قلب بیمارستان حضرت رسول اکرم تهران دانشگاه علوم پزشکی ایران | رییس بخش فراهم اوری اعضا و نسوج دانشگاه علوم پزشکی ایران | رییس بخش پیوند قلب بیمارستان رسول اکرم | عضو شورای عالی پیوند قلب و ریه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

     

  • سرکار خانم دکتر مرضیه یوسفی

    فلوشیپ بیهوشی قلب و متخصص بیهوشی


عمل قلب چیست؟

عمل قلب ، جراحی است که قلب شما یا رگ‌های خونی متصل به قلب را درگیر می‌کند و توسط بهترین دکتر جراح قلب در بیمارستان قلب انجام می‌شود. جراحی قلب پیچیده است و به بهترین جراح قلب نیاز دارد و یک رویداد مهم است که می‌تواند عملکرد قلب و گردش خون را بهبود بخشد و به شما روحیه جدیدی بدهد. جراحی قلب می‌تواند مشکلاتی را که با آن متولد شده‌اید (بیماری مادرزادی قلب) اصلاح کند. همچنین می‌تواند مشکلاتی را که در مراحل بعدی زندگی ایجاد می‌شود، بهبود بخشد. نوع جراحی قلب شما به مشکلات قلب بستگی دارد  اما انجام درمان در بهترین بیمارستان برای جراحی قلب درصد بهبودی شما را تا حد زیادی بالا می‌برد.

عمل قلب و انواع آن

در این مرکز کلیه عملهای جراحی قلب روتین، پیچیده و نیازمند تکنولوژی روز دنیا انجام میشود که به شرح ذیل است:

  • جراحی های روتین قلب بزرگسال: بای پس عروق کرونر، تعویض و ترمیم دریچه و ...
  • جراحی قلب مادرزادی بزرگسالان
  • جراحی آئورت
  • جراحی عروق کرونر بدون استفاده از دستگاه قلب و ریه
  • جراحی قلب مجدد
  • جراحی قلب کمتر تهاجمی
  • جایگزینی دریچه قلب به روش غیر جراحی (TAVI)

جراحی قلب که جراحی قلب و عروق نیز نامیده می‌شود، بسیاری از مشکلات مربوط به قلب و عروق خونی متصل به قلب را درمان می‌کند. بای پس عروق کرونر (CABG) و جراحی برای درمان بیماری دریچه‌ای رایج‌ترین انواع جراحی قلب هستند. جراحی قلب می‌تواند به شما کمک کند زندگی طولانی‌تر و سالم‌تری داشته باشید. برای انجام جراحی قلب، به مواردی چون بهترین دکتر فوق تخصص جراح قلب و بهترین بیمارستان برای جراحی قلب است.
 

چه کسانی نیاز به عمل قلب دارند؟

برای تشخیص این موضوع ابتدا باید توسط بهترین جراح قلب بررسی شوید. اگر تهران هستید و نیاز به نوبت دهی متخصص جراح قلب در تهران دارید، جهت بررسی توسط بهترین پزشکان جراح قلب در تهران، بهترین جراح قلب در غرب تهران و بهترین دکتر جراح قلب در تهران به بهترین بیمارستان خصوصی جراحی قلب مراجعه کرده و نوبت خود را از بیمارستان عرفان نیایش دریافت کنید.
افراد مبتلا به مشکلات قلبی مختلف به عمل قلب و بررسی توسط بهترین دکتر جراح قلب نیاز دارند. این مشکلات شامل انسداد در شریان‌هایی که خون را به قلب شما می‌رساند، دریچه‌هایی که درست کار نمی‌کنند و ریتم غیرطبیعی قلب است. معمولاً عمل قلب از قبل به‌عنوان بخشی از برنامه درمانی شما برنامه‌ریزی و توسط بهترین پزشکان جراح قلب در تهران انجام می‌شود. اما جراحی زمانی اتفاق می‌افتد که بهترین دکتر جراح قلب مشکلی را در قلب شما تشخیص دهد و جراحی  توسط بهترین جراح قلب تنها راه برای رفع آن باشد. در مواقع دیگر، جراحی قلب یک درمان اورژانسی است و زمانی انجام می‌شود که انتظارش را ندارید. برای مثال می‌تواند در صورت حمله قلبی یا در صورت تشخیص انسداد شدید که شما را در معرض خطر فوری قرار می‌دهد انجام شود.
بسته به مشکل ایجاد شده، ممکن است نیازی به جراحی نداشته باشید. فناوری موجود در بیمارستان قلب، راه‌های نوآورانه‌ای را برای مدیریت بیماری‌های قلبی در اختیار ما قرار می‌دهد. برای مثال، جراحی عروق کرونر از راه پوست (PCI) عروق کرونر مسدود شده را بهبود می‌بخشد. ترمیم آنوریسم اندوواسکولار (EVAR) آنوریسم آئورت شکمی را از طریق شریان پای بیمار ترمیم می‌کند.

چه شرایطی با جراحی قلب درمان می‌شود؟

جراحی قلب طیف وسیعی از بیماری‌هایی را که بر قلب و عروق خونی متصل به قلب شما تأثیر می‌گذارد، درمان می‌کند. در این قسمت به بررسی بیماری‌هایی که می‌توانید با جراحی قلب درمان کرد، خواهیم پرداخت. این بیماری‌ها عبارت‌اند از:

آنوریسم‌ها

آنوریسم برآمدگی در دیواره شریان یا عضله قلب است. یکی از انواع آنوریسم، آنوریسم آئورت است. آنوریسم در آئورت که شریان بزرگی است و خون را از قلب به بقیه بدن می‌رساند، اتفاق می‌افتد. آنوریسم آئورت ممکن است در شکم ایجاد شود (آنوریسم آئورت شکمی). در قفسه سینه کمتر ایجاد می‌شود (آنوریسم آئورت قفسه سینه). همچنین می‌تواند در عضله قلب، معمولاً در بطن چپ ایجاد شود. 

آریتمی‌ها

آریتمی یک ضربان غیرطبیعی قلب است. ضربان قلب ممکن است خیلی سریع (تاکی کاردی) یا خیلی کند (برادی کاردی) باشد. یا ممکن است قلب ریتم نامنظمی داشته باشد. فیبریلاسیون دهلیزی شایع‌ترین نوع ریتم نامنظم است. با گذشت زمان، آریتمی می‌تواند قلب را ضعیف کرده و منجر به مشکلات جدی شود.

بیماری قلبی مادرزادی

بسیاری از اشکال مختلف بیماری مادرزادی قلبی بر نوزادان، کودکان و بزرگسالان تأثیر می‌گذارد. این مشکلات عبارت‌اند از:
کوآرکتاسیون آئورت
نقص سپتوم دهلیزی (ASD)
جابه‌جایی شریان‌های بزرگ
سوراخ بیضی باز
تترالوژی فالوت
آترزی سه لتی
نقص سپتوم بطنی (VSD)
برخی از نقایص مادرزادی قلب باید بلافاصله پس از تولد درمان شوند. سایر نقص‌ها ممکن است بلافاصله علائمی نشان ندهند؛ بنابراین، بیماری قلبی مادرزادی می‌تواند بزرگسالانی را که هرگز نمی‌دانستند چنین مشکلی دارند، تحت‌تأثیر قرار دهد. نقایص مادرزادی اغلب با نقایص سپتوم دهلیزی اتفاق می‌افتد که ممکن است تا میان‌سالی علائمی از خود نشان ندهد.
بیماری عروق کرونر (CAD)
بیماری عروق کرونر (CAD) باریک شدن عروق کرونر است. آترواسکلروز، تجمع تدریجی پلاک در شریان‌ها، باعث CAD می‌شود. ما سه شریان کرونر داریم و آنها خون غنی از اکسیژن را به قلب می‌رسانند. عروق کرونر زمانی که کاملاً باز هستند و عمدتاً فاقد پلاک هستند بهترین عملکرد خود را دارند. وجود پلاک بیش از حد در عروق کرونر خطرناک است. می‌تواند شریان‌ها را مسدود کند و از رسیدن خون به قلب جلوگیری کند. وقتی قلب خون کافی دریافت نمی‌کند، نمی‌تواند اکسیژن و مواد مغذی کافی دریافت کند. به این وضعیت ایسکمی میوکارد می‌گویند.CAD  ممکن است هیچ علامتی ایجاد نکند. در برخی موارد باعث درد قفسه سینه (آنژین) می‌شود. در صورت عدم درمان، CAD می‌تواند منجر به حمله قلبی شود. 
نارسایی قلبی
نارسایی قلبی به این معنی است که قلب نمی‌تواند آن‌طور که باید خون را به بدن پمپ کند. بسیاری از افرادی که نارسایی قلبی دارند، سایر بیماری‌های قلبی عروقی نیز دارند. این‌ بیماری‌ها شامل بیماری عروق کرونر و فشارخون بالا است.
بیماری دریچه قلب
بیماری دریچه قلب می‌تواند هر یک از چهار دریچه قلب (تریکوسپید، ریوی، میترال یا آئورت) را تحت‌تأثیر قرار دهد. اما بیشتر در دریچه آئورت شایع است. مشکلات دریچه آئورت نیز خطرناک‌ هستند و باعث حدود 60 درصد از مرگ‌ومیر ناشی از بیماری دریچه قلب می‌شوند. دریچه‌ها با کمک به جریان خون در جهت درست، نقش اساسی در سیستم قلبی عروقی ایفا می‌کنند. هر دریچه دارای فلپ‌هایی است که به آنها برگچه می‌گویند. فلپ‌ها در لحظه مناسب باز می‌شوند تا خون از آن عبور کند و سپس بسته می‌شود تا خون به عقب نرود.
اشکال رایج بیماری دریچه عبارت‌اند از:
تنگی دریچه آئورت.
افتادگی دریچه میترال.
نارسایی دریچه سه لتی.

انواع مختلف جراحی قلب چیست؟

انواع مختلفی از جراحی قلب وجود دارد. نوع جراحی قلب بستگی به شرایط تحت درمان بیمار دارد. انواع جراحی قلب عبارت‌اند از:

پیوند عروق کرونر (CABG)

پیوند بای پس عروق کرونر به‌اختصار CABG نامیده می‌شود. این جراحی بیماری عروق کرونر (CAD) را در یک یا چند شریان کرونری درمان می‌کند. ممکن است شنیده باشید که کسی می‌گوید «بای‌پس دوگانه»، «بای پس سه‌گانه» یا «بای پس چهارگانه». این تعاریف به شما می‌گوید که چند شریان کرونر و شاخه‌های آنها باید بای پس شوند (دو، سه یا چهار). CABG از یک رگ خونی سالم از جای دیگری در بدن استفاده می‌کند تا مسیر جدیدی برای رسیدن خون به قلب ایجاد کند. معمولاً CABG از طریق شریان‌های بازوها یا قفسه سینه یا سیاهرگ‌های پاها انجام می‌شود.

ترمیم یا تعویض دریچه قلب

جراحی دریچه قلب، بیماری دریچه قلب را با ترمیم یا جایگزینی دریچه‌ای که آسیب‌دیده است، درمان می‌کند. این جراحی اجازه می‌دهد تا دریچه‌ای که جریان خون را مدیریت می‌کند بازتر شود یا بسته‌تر شود. در نتیجه، خون می‌تواند در جهت درست جریان یابد و به جایی که باید باشد برسد.

جراحی ترمیم آنوریسم

جراحی ترمیم آنوریسم، آنوریسم آئورت را در شکم و قفسه سینه درمان می‌کند. این جراحی قسمت آسیب‌دیده آئورت را با یک شریان مصنوعی ساخته شده از نوع خاصی از پارچه، جایگزین می‌کند. پیوند یک مسیر جدید و ایمن برای جریان خون ایجاد می‌کند.
جراحی ترمیمی بطن چپ آنوریسم‌هایی را که در عضله قلب ایجاد می‌شود درمان می‌کند. این آنوریسم‌ها معمولاً ناشی از حمله قلبی هستند. جراحی آنوریسم و هرگونه بافت اسکار اطراف را از بین می‌برد. این کار علائمی مانند آنژین را کاهش می‌دهد و به قلب اجازه می‌دهد بهتر پمپاژ کند.

میکتومی سپتال

این بیماری باعث ضخیم‌شدن بیش از حد عضله قلب می‌شود. معمولاً سپتوم (دیواره عضلانی که سمت چپ و راست قلب را جدا می‌کند) را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. جراحی قسمت کوچکی از سپتوم را برمی‌دارد. این کار اجازه می‌دهد تا خون بیشتری از بطن چپ به آئورت جریان یابد و به تسکین علائم کمک می‌کند.

جراحی قلب برای فیبریلاسیون دهلیزی

برخی از افراد مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی (AFib) برای درمان بیماری دیگری نیاز به جراحی قلب دارند. جراح می‌تواند فیبریلاسیون دهلیزی را در طی همان عمل با استفاده از روش MAZE درمان کند. روش MAZE یک گزینه مفید برای زمانی است که سایر درمان‌های AFib جواب نداده‌اند. روش MAZE همچنین می‌تواند از طریق روش‌های کم تهاجمی انجام شود. این روش مناسب برای افراد مبتلا به AFib است که هیچ مشکل قلبی دیگری که نیاز به ترمیم دارد، ندارند.

قراردادن دستگاه قلبی

افرادی که آریتمی یا نارسایی قلبی دارند ممکن است نیاز به جراحی برای قراردادن دستگاه قلبی داشته باشند. دستگاه‌های مختلف برای مشکلات خاص وجود دارند. دستگاه ضربان‌ساز دائمی به سیستم الکتریکی قلب کمک می‌کند تا به طور صحیح فعالیت داشته باشد. سنسور ضربان‌ساز به قلب اجازه می‌دهد تا متوجه شود که چه زمانی ریتم قلب نامنظم است و ریتم طبیعی را بازیابی کند.

قبل از جراحی قلب چه اتفاقی می‌افتد؟

آمادگی برای جراحی می‌تواند هفته‌ها یا ماه‌ها طول بکشد. قبل از برنامه‌ریزی برای جراحی قلب، تیم پزشکی وضعیت شما را ارزیابی می‌کند. تیم مراقبت شما احتمالاً شامل پزشک مراقبت‌های اولیه و متخصص قلب خواهد بود. همچنین با یک جراح قلب مشورت خواهید کرد.
تیم مراقبت در ابتدا یک ارزیابی پزشکی خواهد داشت. این ارزیابی شامل:
صحبت‌کردن در مورد علائم 
صحبت در مورد سابقه پزشکی خانوادگی
آزمایش خون برای بررسی کلسترول 
همچنین چند آزمایش تشخیصی را نیز باید انجام دهید. این آزمایش‌ها تصویر دقیقی از عملکرد قلب و هرگونه مشکلی ارائه می‌دهد. همچنین به شما و تیم مراقبت شما کمک می‌کنند تا تصمیم بگیرید که آیا به جراحی نیاز دارید یا خیر و در صورت نیاز به عمل، به چه نوع جراحی نیاز دارید.
اسکن توموگرافی کامپیوتری قلب (سی تی قلب).
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی قلب (MRI قلب).
رادیولوژی قفسه سینه.
آنژیوگرافی عروق کرونر.
اکوکاردیوگرافی (اکو).
الکتروکاردیوگرام (ECG/EKG).
تست استرس.
 

 

تماس با ما

 

 

جهت مشاهده آخرین فیلم های مرکز جراحی قلب و عروق پیشرفته کلیک نمایید

 

آرشیو فیلم های جراحی قلب

مشاهده فیلم ها به بیماران قلبی و همراهان توصیه می گردد

لیست پخش 1400-1401

لیست پخش 1399-1400

 


 

تیم درمان

Caridacteam

Cardiacteam 2

فضاهای فیزیکی

بخش بستری جراحی قلب: به منظور آماده سازی بیمار برای عمل جراحی درنظر گرفته شده است.
اتاق عمل جراحی قلب: دو اتاق مجزا در مجاورت هم که هر کدام دارای پیشرفته ترین و بروزترین ابزارها و امکانات لازم برای تمامی عمل های جراحی قلب است.
ICU جراحی قلب: بخشی همسطح و در مجاورت اتاق عمل مجهز به اتاق ایزوله و مانیتورینگ تهاجمی، با پرسنلی با تجربه که زیر نظر متخصص بیهوشی قلب و با نظارت مستقیم جراح قلب اداره می شود.
post ICU جراحی قلب: بخشی که بیمار بعد از ICU به آنجا منتقل می شود و با نظارت جراح قلب و پرستاران باتجربه اداره می شود و آموزش های لازم به بیمار برای بعد از عمل داده می شود.
کلینیک: این بخش در محیطی کاملا آرام و لوکس قرار گرفته است و مجهز به سیستم نوبت دهی اینترنتی و ویزیت آنلاین می باشد.
برای اطلاعات بیشتر به بخش کلینیک جراحی قلب پیشرفته مراجعه کنید.

مراقبت های بعد از عمل
  • مراقبتهای بعد از عمل در زمان بستری در بیمارستان:

معمولا بیماران بعد از اعمال جراحی قلب به بخش ICU OH منتقل می شونددر زمان بستری بیمار کلیه مراقبتها و آموزشهای لازم توسط پرسنل و پزشکان مربوطه به بیماران ارایه خواهد شد. فیزیوتراپیست مرکز حرکات ورزشی ساده ای را به شما آموزش خواهد داد. در صورت نیاز به جلسات فیزیوتراپی بیشتر جهت باز از سرگیری فعالیت های روزمره زمان جلسات توسط فیزیوتراپیست با شما هماهنگ خواهد شد.

 

  • مراقبتهای بعد از عمل در زمان ترخیص:

براساس نوع عمل جراحی انجام شده بر روی بیمار کتابچه آموزشی اختصاصی مربوط به آن عمل در اختیار بیمار گذاشته خواهدشد که پاسخگوی تمام سوالات بیماران میباشد. همچنین میتوانید از طریق کلینیک آنلاین در تمام ساعات شبانه روز با ما در تماس باشید.

 

 

دورنمای آینده

از برنامه های آینده ی این مرکز، ارائه ی خدمات جراحی قلب به پیشرفته ترین روش های روز دنیا از جمله جراحی روبوتیک می باشد که از مزایای این روش میتوان به کمتر تهاجمی بودن و کاهش عوارض و بهبودی زودتر بیمار اشاره کرد. همچنین با استفاده از این روش امکان جراحی از راه دور وجود دارد.

 

 

 

دی ان ان