جناب آقای دکتر محمد ایرانمنش
فلوشیپ جراحی لاپاراسکوپی از دانشگاه تهران
گروه تخصصی و فوق تخصصی جراحی چاقی و لاپاراسکوپی بیمارستان عرفان نیایش، با حضور جمعی از بهترین پزشکان متخصص و فوق تخصص در این مرکز به بیماران خدمات مورد نیاز را با بالاترین کیفیت ارائه می کند.
مشاهده پزشکان جراحی چاقی و متابولیک
چاقی وضعیت ناخوشایندیست که در آن بدن با انباشت بیش از حد بافت چربی روبروست. انباشت بافت چربی نه تنها خود باعث افت عملکرد صحیح بدن شده بلکه آن کلیه شاخصهای زیستی و بهداشتی فرد را دچار افت شدید می کند. و در طولانی مدت موجب بروز بیماریهای بسیار جدی و وخیمی نظیر بیماریهای قلبی، عروقی، افزایش فشارخون،انواع سکته های قلبی ومغزی،دیابت،بیماریهای عضلانی اسکلتی،قطع تنفس حین خواب،بیماریهای کبد و کیسه صفرا ، نازایی و اختلالات قاعدگی،اختلالات چربی خون،سندرم متابولیک و ابتلاء به پاره ای سرطانها از جمله سرطانهای دستگاه گوارش، پستان، دستگاه تناسلی و ادراری و نظایر آن میشود. در حال حاضر تاثیر چاقی بر تشدید بیماریهای مختلف و آثار سوء آن بر طول عمر و عملکرد افراد چنان شده که سازمان بهداشت جهانی، بیماری چاقی را شایعترین علت قابل پیشگیری مرگ و میر نامیده است.جایگاهی که قبلا در اختیار دخانیات بوده است درحال حاضر این هزینه ها از مجموع هزینه های درمان اعتیاد به انواع مواد (الکل،سیگار و مواد مخدر) و هزینه های مربوط به تغییرات آب و هوای کره ی زمین و همچنین هزینه ی درگیری های مسلحانه فراتر رفته است. تلفات بیماری چاقی امروزه از مجموع مرگ و میر ناشی از چهار نوع سرطان شایع(ریه،روده ی بزرگ،پستان و پروستات) بیشتر شده است.با کمی تامل می توان دریافت که چرا چاقی در دنیای امروز معضل بسیار بزرگی بوده و نیازمند توجه و درمان مناسب می باشد.
تعریف چاقی
به کسانی که شاخص توده ی بدنی آنها بین 25 تا30 کیلوگرم بر متر مربع باشد، افراد دارای اضافه وزن و به آنهایی که این شاخص به بیش از عدد 30 کیلوگرم بر متر مربع برسد چاق گفته می شود. افرادی که شاخص توده ی بدنی آنها بیش از 40کیلوگرم بر متر مربع باشد بیماران دچار چاقی مفرط (چاقی مرضی و یا چاقی بدخیم) هستند.
علاوه بر شاخص توده ی بدنی عوامل دیگری نیز برای تعریف چاقی مورد استفاده قرار می گیرد که اختصاراَ توضیح داده خواهد شد.
درصد چربی بدن
یکی از مهمترین مشخصات چاقی، درصد چربی بدن هست میزان درصد چربی بدن تابع سن و جنس و میزان فعالیت فیزیکی فرد میباشد.
در مردان میزان چربی در بدن 9/22 درصددر سن 16 تا 19 سالگی و 9/30 درصد در سن 60 تا 79 سالگی و در زنان نیز میزان چربی طبیعی بدن از 32 درصد در سن 8 تا 11 سالگی و 4/42 درصد در سن 60 تا 79 سالگی متغییر است.
اندازه دور کمر
اندازه دور کمر ارتباط بسیار نزدیکی با چربیهای احشایی دارد. اندازه گیری دور کمر بطور مستقل میتواند پیش بینی کننده خطر ابتلا به دیابت،فشار خون،چربی خون بالا و بیماریهای قلبی باشد. بدیهی است که تلفیق اندازه دور کمر و شاخص توده بدنی بهتر میتواند در ارزیابی خطر ابتلاء به چاقی تعیین کننده باشد. بدین ترتیب دور کمر بیش از 102 سانتیمتر در مردان و بیش از 88 سانتیمتر در زنان به عنوان مشخصه چاقی و عامل خطر ساز محسوب میشود. طبق استاندارد کشوری در کشور ما دور کمر کمتر از 90 سانتیمتر طبیعی و اندازه بین 90 تا 95 فرد نشانه چاقی و اگر دور کمر بالاتر از 95 باشد نیاز به درمان های پزشکی دارد.
بیماری چاقی بر اساس نحوه توزیع بافت چربی در بدن به انواع مختلفی تقسیم بندی می گردد.
انواع مختلف چاقی را به اختصاراَ به شرح ذیل می باشد:
1- چاقی نوع یک یا چاقی ژنرالیزه
در این نوع از بیماری بافت چربی بطور یکنواخت در تمام بدن پراکنده بوده و تقریبأ کم عارضه ترین نوع چاقی است.
2- چاقی آندروئید یا چاقی سیب شکل(چاقی شکمی)
در این نوع چاقی که بیشتر در مردان دیده میشود بیشترین تراکم بافت چربی در اطراف شکم و پهلوها بوده و این نوع چاقی بیشتر یا مقاومت به انسولین و بیماریهای قلبی عروقی و افزایش فشار خون همراه است و در یک کلام خطرناکترین و پرعارضه ترین نوع چاقی است
3- چاقی ژنوئید یا چاقی گلابی شکل
در این نوع چاقی تجمع بافت چربی بیشتر در اطراف باسن و رانها بوده و قسمت پایین تنه بیشتر درگیر افزایش حجم و اندازه میگردد، این حالت در خانمها بیشتر دیده شده و عوارض حادی که در چاقی ژنوئید دیده میشود در این افراد کمتر دیده است.
چاقی نه تنها یک بیماریست بلکه باعث تشدید عوارض و مشکلات سایر بیماریها نیز میگردد.
در اینجا اختصاراَ به مهمترین بیماریهای همراه چاقی که باعث بروز بیشترین عوارض و مشکلات میگردند اشاره می شود:
1- پرفشاری خون، این بیماری در بین افراد چاق بسیار شایع بوده کاملاَ بدون علامت و بسیار خطرناک می باشد. مشکلات مربوط به این بیماری متاسفانه زمانی ظهور میکنند که بیماری عوارض خویش را بروز داده و دیگر برای درمان دیر شده و کار چندانی از دست کسی بر نمی آید.
2- بیماریهای عروق کرونری قلب،این بیماری نیز بدلیل افزایش فشار خون مزمن و همچنین افزایش میزان چربیهای خون ایجاد میشود.
3- دیابت نوع 2، رابطه دیابت و چاقی رابطه ای دو سویه بوده و هریک میتواند باعث تشدید دیگری گردد
4- سکته مغزی،یکی از شایعترین عوارض چاقی می باشد که به دلیل از کارافتادگی پیش از موعد این افراد چاقی می باشد که خود در اثر افزایش فشار خون طولانی و همچنین بالا بودن چربی خون اتفاق می افتد.
5- سرطانهای کبد،روده بزرگ،سینه آندومتر(لایه داخلی رحم)کلیه،کیسه صفرا و...
6- بیماریهای استخوانی مفصلی،فشار بیش از حد بر روی مفاصل و همچنین تغذیه نامناسب در بروز این حالت بسیار موثر است.
7- بیماریهای سیستم عصبی و روانی(افسردگی،اضطراب،عدم رضایت از شکل بدن و..)
8- افزایش چربیهای خون،این بیماری نیز مانند دیابت رابطه ای دو سویه با چاقی دارد و هریک از این دو بیماری میتواند دیگری را تشدید سازد.
9- تنگی نفس و قطع تنفس حین خواب و مشکلات خواب(نارکولپسی)
10- دردهای مزمن و گاهی غیرقابل توجیه بدن و کاهش عملکرد فیزیکی.
11- انواع بیماریهای متابولیک و رسوب چربی در کبد(کبد چرب)
به طور کلی چاقی باعث افزایش تمام علل مرگ و میر شده و در حال حاضر شایعترین علت قابل پیشگیری مرگ می باشد.
جهت مشاهده تمام فیلم های گروه تخصصی و فوق تخصصی جراحی چاقی و لاپاراسکوپی کلیک نمایید
عمل چاقی موفقترین درمان طولانیمدت برای چاقی نوع سه است. طبق گفته مؤسسه ملی بهداشت (NIH)، برای افرادی که دارای چاقی نوع III هستند تقریباً غیرممکن است که از طریق رژیم غذایی و ورزش کاهش وزن داشته باشند. هنگامی که بدن شما اضافهوزن را بهعنوان وزن عادی ثبت میکند، به تلاش برای بازگشت به آن وزن ادامه میدهد. عمل چاقی با تغییر نحوه مدیریت آنچه که میخورید توسط بدن شما انجام میشود. این جراحی کمک میکند رژیم غذایی سالم و تغییرات سبک زندگی، برای کاهش وزن و سلامت پایدار مؤثر باشد. برای انجام این روش باید به بهترین جراح چاقی مراجعه نمایید.
چاقی با بسیاری از بیماریهای مزمن مرتبط است که بسیاری از آنها میتوانند تهدیدکننده زندگی باشند. این شرایط و عوامل خطر پس از جراحی و کاهش وزن تا حد زیادی بهبود مییابند. اگر کاندیدای عمل جراحی چاقی بدن هستید، ممکن است قبلاً به هر یک از این بیماریها مبتلا شده باشید یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری باشید، از جمله:
برخی شرایط که بهتر است عمل جراحی چاقی بدن انجام دهید شامل موارد زیر میشود. BMI حداقل 40 و شرایط پزشکی مرتبط با چاقی. BMI حداقل 35 و یک بیماری شدید مرتبط با چاقی. BMI بهراحتی اندازهگیری میشود، ممکن است مجبور شوید برخی از آزمایشهای پزشکی را برای تشخیص بیماریهای مرتبط با چاقی خود انجام دهید. جراحی چاقی مؤثرترین درمان طولانیمدت برای چاقی نوع III است. جراحی چاقی بدن را میتوان بهعنوان ابزاری در نظر گرفت که به رژیم غذایی و سبک زندگی سالم اجازه میدهد تا منجر به کاهش وزن پایدار شود.
قبل از برنامهریزی جراحی چاقی بدن، پزشک شما میخواهد از آمادگی جسمانی و روانی شما برای جراحی اطمینان حاصل کند. شما توسط تیمی از متخصصان معاینه خواهید شد که در حین ارزیابی سلامت جسمی و روانی شما در مورد خطرات و فواید عمل جراحی چاقی مشاوره خواهند داد. ممکن است لازم باشد آزمایشهای غربالگری پزشکی را انجام دهید تا مطمئن شوید که جراحی برای شما ایمن است. اگر از تنباکو، مواد مخدر یا الکل بیش از حد استفاده میکنید، قبل از جراحی باید ترک کنید. پزشکان عمل جراحی چاقی ممکن است از شما بخواهند که رژیم غذایی قبل از عمل جراحی چاقی را برای چند هفته دنبال کنید تا برای عمل خود آماده شوید. جراحی کاهش وزن چگونه انجام میشود؟ جراحی کاهش وزن توسط بهترین جراح چاقی و معمولاً با روشهای کم تهاجمی (جراحی لاپاراسکوپی) انجام میشود. به این معناست که برشهای کوچک، بهبودی سریعتر و درد و اسکار کمتری نسبت به جراحی باز ایجاد میشود. بهندرت، برخی از بیماران به دلیل شرایط خاص خود با جراحی باز بهتر درمان میشوند. مراقبتهای بعد از عمل چاقی در طول اولین سال پس از جراحی، پزشک شما را به طور منظم برای ویزیتها و آزمایشهای بعدی معاینه میکند. پزشک آزمایشهای خون متابولیک را برای نظارت بر بهبود سلامت شما و بررسی هرگونه کمبودهای تغذیهای انجام میدهد. پس از سال اول، اگر از سلامت خوبی برخوردار باشید و وزن زیادی ازدستداده باشید، با جراحیهای زیبایی میتوان به حذف چینهای اضافی پوست و سفتشدن بافتهای شل کمک کرد.
حدود 90٪ از افرادی که جراحی میکنند حدود 50٪ از وزن اضافی خود را پس از عمل چاقی از دست میدهند و آن را حفظ میکنند. روشهای مختلف عمل چاقی، نتایج متفاوت دارند. میانگین کاهش وزن پس از بای پس معده حدود 70 درصد وزن اضافی بدن است. بعد از سوئیچ اثنیعشر، حدود 80٪ است. کاهش وزن پس از گاسترکتومی اسلیو بین 30 تا 80 درصد است. این نتایج پس از یک دوره 18 تا ۲۴ماهه اندازهگیری میشوند.
هنگام بررسی مزایا و معایب عمل چاقی، مهم است که خطرات خود عمل و همچنین عوارض جانبی احتمالی که ممکن است بعد از آن رخ دهد را در نظر بگیرید. همه جراحیها با خطرات خاصی همراه هستند. خطرات عمل چاقی عبارتاند از: خونریزی عفونت لختهشدن خون انسداد روده کوچک نشت آناستوموز
مزایای این عمل در صورت انجام توسط بهترین جراح چاقی، شامل: کاهش وزن قابلتوجه جراحی تنها درمانی است که برای چاقی نوع III در درازمدت مؤثر بوده است. جراحی تنها درمان چاقی است که برنامهریزی متابولیک بدن شما را پس از چاقی مجدداً تنظیم میکند تا از افزایش وزن جلوگیری کند. مدیریت کلسترول و قند خون جراحی کاهش وزن اغلب باعث بهبود علائم دیابت میشود و به افراد مبتلا به سندرمهای متابولیک مختلف اجازه میدهد تا داروهایی که مصرف میکردند را قطع کنند. زندگی طولانیتر و سالمتر جراحی کاهش وزن علاوه بر کاهش بیماریها و ناراحتیهای مرتبط با چاقی، در واقع میتواند عمر شما را افزایش دهد. مطالعات علمی بزرگ نشان داده است که عمل چاقی خطر مرگ به هر علتی را تا بیش از 40 درصد کاهش میدهد. احتمالاً چند روز را در بیمارستان صرف خواهید کرد، سپس چند هفته را در خانه سپری میکنید تا اینکه احساس کنید آماده بازگشت به سر کار هستید. ممکن است لازم باشد تا شش هفته از فعالیتهای شدید خودداری کنید و ممکن است تا ۱۲ هفته طول بکشد تا یک رژیم غذایی عادی را از سر بگیرید.
جراحی کاهش وزن در صورتی موفقیتآمیز تلقی میشود که 50 درصد وزن اضافی خود را از دست بدهید و آن را ثابت نگه دارید با این استاندارد، میزان موفقیت 90٪ است. بسیاری از افراد در دو سال اول کاهش وزن ثابتی را تجربه میکنند، سپس وزن خود را کاهش میدهند یا پس از آن مقداری افزایش وزن دارند که معمولاً اضافهوزن کمتر از 25 درصد است.
هنگامی که به فکر جراحی کاهش وزن هستید، هزینه میتواند عامل مهمی باشد. هرچه بیشتر در مورد هزینههای مربوط به چاقی و جراحی کاهش وزن بدانید، راحتتر میتوانید تصمیم بگیرید. بیمه درمانی تنها زمانی هزینه جراحی را پرداخت میکند که هدف اصلی کاهش وزن باشد. البته جراحیهای اسلیو معده، سوئیچهای اثنیعشر، بای پسهای کوچک معده توسط بیمه پوشش داده نمیشوند. بهتر است قبل از جراحی چاقی در مورد هزینههای جراحی با شرکت بیمه خود صحبت کنید.
ممکن است وقتی بشنوید که ایران در حال تبدیلشدن به قطب گردشگری سلامت بینالمللی است، شگفتزده شوید. پزشکان ایرانی همواره به دستان شفابخش شهرت داشتهاند و تا به امروز نیز ایران پزشکان و جراحان باتجربه و ماهری داشته است. این ویژگیها برای افرادی که نیاز به جراحی کامل دارند با بودجه کمتر در مقایسه با هزینههای گزاف جراحی در برخی از کشورهای محل زندگی خود، مناسب است. شما میتوانید بهترین جراحان چاقی در ایران را بیابید و تجربه خوبی از عمل جراحی چاقی خود را داشته باشید. ما در بیمارستان خصوصی عرفان نیایش تمام تلاش خود را میکنیم تا با همکاری با بهترین جراحان چاقی، مطمئنترین نتایج را به دست آوریم.
برای یافتن بهترین جراح چاقی در ایران به تخصص و فلوشیپ جراح توجه کنید. شما باید چند جلسه مشاوره را با پزشکان جراحی چاقی نیز بگذرانید. پس از آن، نتایج (قبل و بعد از جراحی) بیماران قبلی را که پزشک معالجه کرده است مشاهده کنید و در صورت امکان با آنها مصاحبه کنید. بهاینترتیب میتوانید به یافتن بهترین جراح چاقی در منطقه خود نزدیک شوید. هنگامی که تصمیم به انجام یک نوع عمل جراحی چاقی گرفتید، قدم بعدی این است که پزشکی را انتخاب کنید که با او احساس راحتی کنید و بتواند درمانی را به شما پیشنهاد دهد که نیازهای شما را برآورده کند. عوامل متعددی مانند مکان، هزینه و دردسترسبودن میتواند بر تصمیم شما تأثیر بگذارد. بسیار مهم است که یک تیم پزشکی را انتخاب کنید و به آن اعتماد کنید که در جدیدترین روشها باتجربه باشند. هنگامی که پزشکان جراحی چاقی را پیدا کردید، مطمئن شوید که او یک برنامه دقیق در مورد روند جراحی به شما ارائه میدهند. علاوه بر یافتن بهترین جراح چاقی، باید از امکاناتی که بیمارستان یا کلینیکی که میخواهید جراحی چاقی را انجام دهید آگاه باشید. از پزشک خود در مورد ویژگیهای مرکز یا بیمارستانی که میخواهید جراحی چاقی را در آنجا انجام دهید سؤال کنید.
صورت مهمترین بخش از منظر زیباییشناختی است؛ اما از نظر کمک به درک محیط نیز حرف اول را میزند، به همین جهت اعصاب زیادی در زیرپوست ما قرار دارد که باید بهخوبی از آنها مراقبت شود. زمانی که درمورد چاقی صورت حرف میزنیم، باید بدانیم که معیار خاصی ندارد و بیشتر پزشکان حالت نامتعادل در توزیع چربی بیش از ظرفیت صورت را چاقی صورت در نظر میگرند. جراحی چاقی صورت بهمنظور کاهش سطح چربی صورت و اصلاح کلی ظاهر انجام میشود. این جراحی روشهای متخلفی دارد؛ اما عمدتاً بر مبنای کاهش حجم گونهها و غبغب هستند. در انجام اینچنین جراحیهایی باید نهایت دقت صورت گیرد تا جذابیت و سلامی اعصاب حفظ شود. در این بخش به توضیح کامل جراحی چاقی صورت و تکنیکهای آن میپردازیم با ما همراه باشید.
افرادی که از فرم صورت خود رنج میبرند و صورت گرد آنها با وجود کاهش وزن لاغر نمیشود بهاحتمال زیاد به فکر جراحی لاغری صورت باشند. لاغری گونه معمولاً فقط برای بیماران دارای صورت گرد توصیه میشود، زیرا در برخی موارد میتواند باعث پیر بهنظررسیدن صورت شود. البته کوچککردن صورت تنها در صورتی باید انجام شود که بیمار شرایط زیر را داشته باشد، از جمله : سلامت جسمانی و ثبات روانی بدون بیماری خاص در ناحیه صورت و جمجمه بدون بیماری بافت همبند حداقل 18 سال سن انتظارات واقعبینانه از جراحی جراحی چاقی صورت همچنین یک تکنیک عالی برای برجستهکردن استخوان گونه، مدلسازی چانه، صافکردن پیشانی و در نتیجه ظاهری جذابتر بهصورت است.
بیچکتومی یکی از روشهای جراحی چاقی صورت است که به کمک آن چربی گونه برداشته میشود. این تکنیک لیپکتومی باکال نیز نامیده میشود و چندین سال است که تقاضای زیادی در جراحی زیبایی داشته است. رسوب چربی در ناحیه گونه هر فردی متفاوت است. این چربیها نقش حمایت یا محافظت از اسکلت صورت را برعهده دارند. بعضی از افراد گونه خیلی زیادی دارند و برخی علاوه بر گونه، لپ دارند که باعث میشود صورت آنها گرد به نظر برسد. داشتن لپ و گونه به معنای زشت بودن صورت نیست و چهبسا افراد زیادی سعی دارند تا با تزریق صورت خود را به این شکل درآورند. اما در برخی موارد لپهای صورت خیلی بزرگ به نظر میرسند تا این حد که حتی چشمها را کوچکتر نشان دهند. در چنین شرایطی بیچکتومی با برداشتن چربی اضافه به کمحجم شدن گونه و لپ کمک میکند. این عمل معمولاً با بیحسی موضعی انجام میشود و هیچ جای زخم قابل مشاهدهای باقی نمیگذارد.
موبایل و واتساپ کلینیک جراحی چاقی و متابولیک: 09962439242
اینستاگرام : @chaghi.metabolic
جهت مشاهده آخرین اخبار و ویدیو های کلینیک جراحی چاقی و متابولیک کلیک نمایید.
در سالیان اخیر به موازات گسترش چاقی در جوامع انسانی مطالعات بسیار زیادی بر روی درمان چاقی انجام شده که منجر به شناخت راههای گوناگون کنترل و درمان این بیماری گردیده از جمله اینها میتوان به ابداع انواع رژیم های غذایی،تمرینات ورزشی،داروهای گیاهی و شیمیایی مختلف و نهایتا روشهای متفاوت جراحی اشاره نمود. از بین موارد ذکر شده به توضیح بسیار مختصر و کاربردی روشهای جراحی خواهیم پرداخت.
جراحی های چاقی
بطور کلی زمانی روشهای جراحی بکار گرفته میشود که سایر روشهای غیر جراحی پاسخگو و کارآمد نبوده و نتوانند بیمار را به اهداف خویش نزدیک کنند. با این دیدگاه میتوان دریافت که اعمال جراحی چاقی آخرین راه حل برای رفع معضل چاقی بوده و پیشنهاد میگردد که بیماران قبل از اقدام به عمل جراحی سایر روشها را آزموده و پس از شکست به جراحی روی آورند.
مهمترین عامل موفقیت اعمال جراحی آشنایی بیمار با شرایط و وضعیت جدیدیست که به دنبال اعمال جراحی حادث خواهد شد.
انواع اعمال جراحی چاقی:
جراحی های محدود کننده (Restrictive)
در این روش های جراحی به طرق مختلف سعی در کاهش حجم معده میشود که بدنبال آن بیمار توانایی خوردن مقادیر بسیار زیاد غذا در یک وعده را از دست داده و با مقادیر بسیار اندکی احساس سیری و رضایت می نماید. همچنین فرد اشتهای خود را از دست داده و در واقع به دنبال آن حالت(craving)یا همان دل ضعفه و ولع جستجوی غذا از رفتار بیمار حذف میگردد.
انواع روشهای محدود کننده: این دسته از اعمال جراحی شامل پلیسه معده، اسلیو و باندینگ هستند .
با توجه به اقبال عمومی به انواع خاصی از اینگونه اعمال جراحی از بین روشهای یاد شده عمل جراحی اسلیو را توضیح داده و به دیگر اعمال نیز اختصاراَ اشاره میکنیم.
چنانچه میدانیم معده عضوی بسیار مهم از دستگاه گوارش ماست که وظایف بسیار راهبردی را برعهده دارد.از جمله این وظایف میتوان به تنظیم اشتها و میزان غذای مورد نیاز، احساس سیری و گرسنگی و رضایت یا عدم رضایت از غذای خورده شده و همچنین ذخیره سازی و هضم اولیه،ضدعفونی کردن غذاهای بلعیده شده،ترشح انواع هورمونهای مختلف و...نام برد.به همین دلیل این بخش برخلاف سایر قسمتهای لوله گوارش شکل خاصی به خود گرفته و همین شکل آناتومیک و توانائیهای فیزیولوژیک معده آن را به بخشی بسیار موثر برای ایجاد تغییراتی شگرف در وضعیت بالینی افراد بدل نموده است.
در طی عمل جراحی اسلیو بخش عمده معده که محل ذخیره سازی غذاست برداشته شده و معده به شکل لوله ای باریک در می آید که با حجم اندکی غذا پر شده و حس سیری و رضایت از غذا خوردن را در فرد بر می انگیزد،به همراه این بخش قسمتی از معده هم که مسئول ترشح هورمون احساس گرسنگی یا گرلین (ghrelihn) هست از بدن جدا شده و حذف میگردد،برداشتن این بخش مهم از معده تعادل هورمونی گرسنگی و سیری را به نفع احساس سیری و بیزاری از غذا به هم میزند.
علاوه بر این کاهش حجم معده و به دنبال آن افزایش فشار داخلی آن به دنبال خوردن حجم اندکی غذا باعث کاهش میل به غذا خوردن شده و بیمار عمل شده از همان روزهای اول بعد از عمل شروع به کاهش وزن نموده و این روند حداقل به مدت یکسال ادامه می یابد. از سویی دیگر شیوه تخلیه معده نیز تغییر یافته و از این جهت نیز بر روی ترشحات هورمونال دستگاه گوارش اثر نموده و ضمن تشدید روند کاهش اشتها و احساس سیری عملکرد روده کوچک که مهمترین بخش جاذب مواد غذایی و تامین کالری روزانه هست را تحت تاثیر قرار میدهد.
علاوه بر همه اینها تغییر تعادلات هورمونی بر روی متابولیسم کلی بدن از جمله ترشح هورمون انسولین (هورمون مسئول کنترل قند خون)و مقاومت به انسولین و همچنین هورمونهای تنظیم فشار خون اثرات شگرفی گذاشته و باعث بهبود وضعیت این بیماران میشود به نحوی که در همان روزهای ابتدای پس از عمل و قبل از کاهش وزن شاهد افت قندخون بیماران دیابتی و همچنین کنترل فشارخون بیماران فشار خونی و کاهش نیاز آنها به دارو هستیم. مکانیزم کاهش وزن و تغییرات بعد از عمل اسلیو بسیار پیچیده تر از توضیحات فوق است. در سایر روشهای محدود کننده نیز تغییرات کمابیش به همین منوال است و آنها نیز با کاهش نقش ذخیره سازی معده و همچنین تغییرات هورمونی باعث کاهش وزن بیمار میگردند.
در این روش جراحی برعکس روش قبلی محدودیتی برای مصرف غذا وجود نداشته و بیمار میتواند به هر مقدار که بخواهد غذا مصرف کند ولی غذای مصرف شده به سرعت از دستگاه گوارش عبور کرده و بدون هضم و جذب شدن از بدن دفع میگردد. سوء جذب ایجاد شده در طولانی مدت باعث بروز عوارضی ناخواسته میگردد و همین امر دلیل قاطعی است که این نوع عمل جراحی در دوران کنونی چندان مقبول نبوده و کما بیش از لیست اعمال جراحی چاقی در حال خذف است.
این اعمال ترکیبی از جراحیهای محدود کننده و اعمال ایجاد کننده سوء جذب است که در حال حاضر به علت بروز عوارضی که برای بیمار در بر دارد انجام نمی شود.