X

بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران (نورولوژی)

امکانات درمانی / گروه‌های تخصصی / ادامه گروه‌های تخصصی / نورولوژی

گروه تخصصی نورولوژی

مدیر گروه: جناب آقای دکتر حسین پاکدامن

بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران

نورولوژی (بیماری های مغز و اعصاب) شاخه ای تخصصی از علم پزشکی است که به تشخیص و درمان بیماری های سیستم عصبی مرکزی و محیطی می پردازد. سیستم عصبی شبکه ای پیچیده و بسیار تمایز یافته است که تصویری از واقعیت پیرامون برای ما ایجاد می کند و به ما امکان شناخت خود و دیگران را می دهد و تمامی فعالیت های ما را برنامه ریزی و اجرا می کند. سیستم عصبی محل تصمیم گیری و شکل گرفتن حواس، حرکات، حافظه، عواطف و ارتباطات است.
از آنجایی که سیستم عصبی انسان از مهم ترین قسمت های بدن است و سایر قسمت های بدن را تحت تاثیر قرار می دهد یا به عبارتی سازماندهی و فرماندهی می کند، شناخت بیماری های مغز و اعصاب و تشخیص و درمان آن امری کاملا تخصصی است که ققط باید توسط متخصصین مغز و اعصاب که در این زمینه دانش و مهارت کافی دارند، انجام شود. چرا که علائم بعضی از بیماری های مغز و اعصاب مشابه یکدیگر هستند و نورولوژیست باید با شرح حال و معاینات دقیق و در صورت نیاز با انجام آزمایشات تخصصی بیماری ها را از هم تشخیص دهد.
 
سیستم عصبی انسان شامل دو بخش مرکزی و محیطی است:
  1. سیستم عصبی مرکزی شامل مغز، نیمکره های مغزی cerebrum)) ، ساقه ی مغز (brain stem)   ، مخچه (cerebellum) و نخاع می باشد.
  2. سیستم عصبی محیطی شامل نورون های محیطی است که ارتباط بین مغز و نخاع با بقیه ارگانها ، اندامها و عضلات را برقرار می کند.
 
بسته به اینکه کدام یک از قسمت های سیستم عصبی دچار اختلال شود، علائم بیماری ایجاد شده در سیتم مغز و اعصاب متفاوت خواهد بود.
متخصص مغز و اعصاب خوب با دانش کافی درباره ی آناتومی، فیزیولوژی و چکونگی کارکرد سیستم عصبی و ارتباطات پیچیده آنها قادر به تعیین محل درگیری و نوع اختلال کارکرد و در نتیجه تشخیص نوع بیماری سیستم عصبی می باشد و در این سیستم از معاینه دقیق سیستم عصبی (مغز و اعصاب) و در صورت نیاز روشهای پاراکلینیک شامل تصویربرداری مغزو نخاع شامل ام آر آی (MRI) ، سی تی اسکن مغز، سونوگرافی داپلر عروق مغز و گردن (کاروئید) ، نوار مغز (الکتروانسفالوگرافی) و نوار عصب و عضله ( الکترومیوگرافی) استفاده می کند و در نهایت با تشخیص صحیح  نوع بیماریهای مغز و اعصاب درمان مناسب را انجام می دهد.
 
  • بیماری هایی که مربوط به حیطه ی متخصص مغز و اعصاب می شود شامل موارد زیر است:
    • انواع سردرد
    • کمر درد
    • تشنج و صرع
    • بیماریهای عروقی مغز (سکته های مغزی)
    • سرگیجه
    • اختلال خواب
    • اختلالات حافظه، آلزایمر و سایر علل
    • اختلالات حرکتی شامل پارکینسون و انواع لرزش دست و سر
    • اختلالات تکلم و صحبت کردن
    • بیماری های ستون فقرات شامل گردن و ناحیه کمر
    • انواع بیماری های اعصاب محیطی شامل انواع نوروپاتی ها که با علائمی همچون گزگز، مورمور ،گرفتگی و بی حسی اندام ها بروز می کند.
    • انواع بیماری های عضلات شامل میوپاتی های التهابی (ضعف عضلات) که مادرزادی و یا اکتسابی هستند.
    • بیماری های درگیر کننده ی غشای میلین سیستم عصبی مرکزی مانند M.S
    • نورالژی ها (دردهای شدید سیستم عصبی محیطی و بیماری های عفونی نظیر مننژیت و انسفالیت مغزی)
 
  • چه موقع به متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) مراجعه نماییم؟
توضیح ضروری این است که نورولوژیست ، جراحی مغز و اعصاب انجام نمی دهد و اختلالات روانی به متخصص اعصاب و روان (روانپزشک) مربوط می شود.
سوالی که برای بسیاری از بیماران به وجود می آید، زمان مراجعه به متخصص مغز و اعصاب است. در پاسخ به این سوال باید گفت بیمار بلافاصله بعد از بروز علائم بیماری های مغز و اعصاب باید به پزشک نورولوژیست مراجعه کند. چرا که اغلب بیماری های مغز و اعصاب مسیر پیشرونده دارند و با مراجعه ی به موقع به پزشک متخصص مغز و اعصاب، پس از تشخیص بیماری از پیشرفت آن جلوگیری شده و مراحل درمان آغاز می شود. با پیشرفت تکنولوژی در تشخیص بیماری های مغز و اعصاب، متخصصین با استفاده از ابزارهای دقیق پزشکی می توانند اطلاعاتی از داخل بدن بیمار به دست آورند که با معاینه ی بیمار به تنهایی میسر نمی باشد. این ابزارها در برخی موارد برای پیشگیری از بیماری استفاده می شوند و در بعضی موارد برای تشخیص دقیق و درمان بیماری به کار می روند. به عنوان مثال، سونوگرافی از عروق، عکس سی تی اسکن، ام آر آی مغز و نخاع و نوار مغز که در بالا نام برده شد.  
یک شعار معروف در پزشکی وجود دارد که پیشگیری بهتر و کم هزینه تر از درمان است، لذا بیماری های مغز و اعصاب را جدی بگیرید و اگر هر یک از علائم ذکر شده را پیدا کردید، سریعا به پزشک مغز و اعصاب مراجعه کنید تا در صورت امکان از بیماری های پیشرونده مغز و اعصاب جلوگیری کنید یا در مراحل اولیه آن را درمان کنید.
اکثر بیماری های مغز و اعصاب به دلیل اینکه پیشرونده هستند، بیمار با مراجعه ی به موقع راحت تر درمان می شود و زمان فاکتور مهمی در درمان بیماری های مغز و اعصاب است.
 
بیمارستان عرفان نیایش با توجه به امکانات لازم از جمله تجهیزات پزشکی پیشرفته ( شامل MRI، CT  اسکن، نوار مغز (EEG)، نوار عصب و عضله، سونوگرافی داپلر عروق مغز و ...)، نیروی انسانی مجرب و ماهر در زمینه ی بیماری های مغز و اعصاب، فضای فیزیکی عالی و موقعیت مناسب برای دسترسی بیماران آمادگی لازم جهت ویزیت و در صورت لزوم بستری و درمان بیماران را در تمام اوقات 24 ساعت دارد.
 
خدمات و تجهیزاتی که برای تشخیص بیماری های مغز و اعصاب در این بیمارستان وجود دارد شامل:
  1. دستگاه MRI فیلیپس 1/5 تسلا با قدرت ثبت تصاویر دقیق و واضح از کلیه قسمت های مغز و اعصاب
  2. دستگاه CT اسکن فیلیپس (16 اسلایس اسپیرال) برای تشخیص سریع و اورژانسی بیماری های مغز و اعصاب، به ویژه خونریزی های مغزی
  3. دستگاه های LTM برای ثبت و ذخیره ی طولانی مدت فعالیت دقیق مغزهمراه با فیلم بیمار به ویژه برای در مان بیماران تشنجی یا مبتلا به صرع. این دستگاه ها ساخت کشور آمریکا و ایتالیا می باشند و در افتراق تشنج با مواردی که ممکن است با آن اشتباه شوند به کار رفته و بسیار دقیق می باشند.
  4. دستگاه های نوار مغز (EEG)  روتین برای بیماران سرپایی که نیاز به نوار مغز دارند. این دستگاه ها ساخت کشور ژاپن می باشند و از قدرت تشخیصی بالایی برخوردار هستند.
  5. دستگاه الکترومیوگرافی (EMG، NCV) یا نوار عصب و عضله برای تشخیص بیماری های عصب و عضله و همچنین درگیری و یا آسیب ریشه های اعصاب نخاعی گردن و کمر با دقت و کیفیت بالا (ساخت ژاپن).
  6. دستگاه سونوگرافی عروق مغز (TCD)
  7. دستگاه VEP  برای تحریک عصب بینایی و ثبت فعالیت یا پتانسیل بینایی آن.
 
  • متخصصین نورولوژی شاغل در بیمارستان عرفان نیایش:
  1. دکتر حسین پاکدامن
  2. خانم دکتر تیفا یکتانژاد 
  3. خانم دکتر سحر حفاری
  4. دکتر حمیدرضا رخصت یزدی
  5. دکتر حسین اکبری
  6. دکتر مهران همای نیکفر
  7. دکتر بهنام جبه داری
  8. دکتر حسن علی ذاکری 
  9. دکتر سروش احسان 
  10.  دکتر پرویز بهرامی
 
نحوه فعالیت متخصصین نورولوژی در بیمارستان عرفان نیایش:
  • درمانگاه نورولوژی در طول شش روز هفته از شنبه تا پنج شنبه صبح و عصر
  • آنکالی 24 ساعته نورولوژی برای ویزیت و درمان و در صورت نیاز بستری بیماران
  • درمانگاه تشنج (صرع)
  • بخش LTM  (ثبت طولانی مدت فعالیت مغزی (نوار مغز) و فیلم بیمار جهت تشخیص دقیق نوع و یا کانون تشنج که به طور عمده برای بررسی پیش از جراحی صرع به کار می رود و همچنین در افتراق انواع صرع از یکدیگر برای تعیین نوع دارو و درمان مناسب، افتراق صرع از تشنج کاذب، افتراق صرع از بیماری هایی مانند اختلال خواب، سکته مغزی، نارکولپسی و ... که ممکن است با تشنج اشتباه گرفته شوند.این بخش دارای 2 اتاق اختصاصی با کلیه تجهیزات پزشکی پیشرفته ساخت آمریکا و ایتالیا و همچنین امکانات رفاهی کامل برای بیمار و یک نفر همراه می باشد.
 
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص بخش LTM  بیمارستان عرفان نیایش و یا در صورت نیاز به انجام LTM  با شماره های ذیل تماس حاصل فرمایید:
 
 

دکتر اعصاب و روان کیست؟


بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران پزشکی است که در تشخیص، درمان و مدیریت آسیب شناسی‌ها و آسیب‌هایی که می‌تواند کل سیستم عصبی، از مغز گرفته تا اعصاب محیطی را تحت تاثیر قرار دهد، تخصص دارد. به عبارت دیگر پزشک اعصاب و روان کسی است که در رشته مغز و اعصاب تخصص دارد.


نورولوژی چیست؟


مغز و اعصاب شاخه‌ای از طب داخلی است که به مطالعه آناتومی و فیزیولوژی سیستم عصبی مرکزی و محیطی می‌پردازد و به تشخیص، درمان و مدیریت مبتلایان
احتمالی سیستم‌های فوق‌الذکر اختصاص دارد. بیماری‌ها و اختلالات سیستم عصبی را بیماری‌های عصبی نیز می‌نامند. 


سیستم عصبی چیست؟


برای درک کامل مهارت‌ها و فعالیت‌های بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران، لازم است که بدانید سیستم عصبی از چه چیزی تشکیل شده است. در این قسمت به بررسی کامل سیستم عصبی پرداخته‌ایم. 
سیستم عصبی که عمدتاً از سلول‌هایی به نام نورون‌ها تشکیل شده است، به دو جزء اصلی تقسیم می‌شود: سیستم عصبی مرکزی و سیستم عصبی محیطی.
سیستم عصبی مرکزی
سیستم عصبی مرکزی اندام‌هایی را گرد هم می‌آورد که به عنوان مرکز پردازش سیگنال‌های عصبی ورودی و خروجی عمل می‌کنند. این اندام‌ها انسفالون است که از مخ، مخچه، دی انسفالون و ساقه مغز و نخاع تشکیل شده است. از طرف دیگر، سیستم عصبی محیطی شامل تمام ساختارهای عصبی است که در انتقال سیگنال‌های عصبی از محیط به سیستم عصبی مرکزی و بالعکس نقش دارند. این ساختارهای عصبی اعصاب محیطی هستند که به سادگی اعصاب نیز نامیده می‌شوند. سیستم عصبی مجموعه‌ای از ساختارهای به هم پیوسته است. وظیفه سیستم عصبی تنظیم عملکرد اعضای مختلف بدن انسان است. 


بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران چه کار می‌کند؟


برای رسیدن به بهترین اهداف، بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران تمام تحقیقات تشخیصی مختلف قبلی را ارزیابی می‌کند، موارد دیگر را تجویز می‌کند (در صورت کمیاب بودن اطلاعات)، شرح حال بیمار را بررسی می‌کند و یک معاینه عینی دقیق انجام می‌دهد همچنین یک معاینه تخصصی (به اصطلاح معاینه عصبی) انجام می‌دهد.
بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران بیماران مختلفی در هر سنی دارد. این نشان می دهد که پزشک باید بتواند با آسیب شناسی‌ها و اختلالات سیستم عصبی معمولی جوانان، بزرگسالان و سالمندان مقابله کند. متخصص اعصاب و روان جراح نیست، بنابراین شخصاً مداخلات جراحی را روی اندام‌ها یا ساختارهای سیستم عصبی انجام نمی‌دهد. 
چه آزمایش‌های تشخیصی را متخصص اعصاب و روان می‌تواند تجویز کند
آزمایش‌های تشخیصی که به بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران اجازه می‌دهد وضعیت مشکوک بیماران را بررسی کنند عبارتند از:
CT، MRI  و PET 
سی تی اسکن، ام آر آی و PET آزمایش‌های تصویربرداری هستند که امکان ارزیابی دقیق وضعیت سلامت اندام‌ها و بافت‌های مختلف بدن انسان، از جمله بافت‌های عصبی را فراهم می‌کنند.
الکترومیوگرافی 
الکترومیوگرافی برای تجزیه و تحلیل پاسخ عضلات به سیگنال‌های عصبی که به آنها می‌رسد استفاده می‌شود. مطالعه هدایت عصبی ارزیابی ظرفیت‌های عملکردی اعصاب را ممکن می‌سازد. 
بیوپسی مغز استخوان
بیوپسی مغز و استخوان شامل برداشتن بخشی از مایع مغزی نخاعی از فضای زیر عنکبوتیه مجرای کمری نخاع و تجزیه و تحلیل بعدی آن در آزمایشگاه است. بیوپسی کمری امکان شناسایی حالت‌های عفونی و التهابی را فراهم می‌کند. 


بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران از چه درمانی استفاده می‌کند؟


بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران انواع مختلفی از درمان‌ها را در دسترس دارند که می‌توان آن‌ها را از طریق اشکال مختلف روان درمانی، مداخلات واکنشی و سایر تجویز کرد. روان درمانی نوعی درمان است که ارتباط درمانی بین روانپزشک و بیمار را فراهم می‌کند. انواع مختلفی از روان درمانی (روان پویایی، شناختی- رفتاری، سیستمی و غیره) وجود دارد و این روانپزشک مدلی از روان درمانی را به کار می‌گیرد که اگر قالب بندی شده باشد یا در دوره بالینی تایید شده باشد، ماهیت منحصر به فرد دارد.
بهترین دکتر اعصاب و روان در تهران می‌تواند دسته‌های مختلفی از اختلالات را درمان کند. از مهم‌ترین آنها می‌توان به اختلالات خلقی، اختلالات اضطرابی، اختلالات وسواس فکری، اختلالات خواب، اختلالات روان پریشی، اعتیاد به الکل یا مواد مخدر و اختلالات کنترل تکانه اشاره کرد. 

 

 

دی ان ان