X

جراحی زنان

امکانات درمانی / گروه‌های تخصصی / جراحی زنان و زایمان

گروه تخصصی زنان و زایمان

مدیر گروه: سرکار خانم دکتر مهشید بحرینی

مشاهده پزشکان متخصص زنان و زایمان


جراحی زنان

گروه تخصصی زنان و زایمان عرفان نیایش به طور جنرال و فوق تخصصی در زیر شاخه های فلوشیپی نازایی، لاپاراسکوپی، انکولوژی زنان و پری ناتولوژی با حضور بیش از 100 نفر از همکاران و اساتید مجرب، اقدام به تجهیز واحدها و کلینیکهای تخصصی و فوق تخصصی، بخش بلوک زایمان (لیبر ، واحدهای LDR ، اتاق زایمان و اتاق عمل)، بخش جراحی زنان و زایمان و بخش ژنتیک و درمان ناباروری (IVF) و اتاق های عمل بخش IVF نموده است. بخشهای مذکور ارتباط نزدیکی با بخش نوزادان ، NICU ، واحدهای پاراکلینیک و اتاق عمل جنرال دارد. 

 

 

  • گروه زنان وزایمان در زمینه های زیر فعالیت می کند:
    • بستری و درمان کلیه حاملگی های پرخطر از جمله دیابت بارداری
    • افزایش فشار خون بارداری
    • افزایش و کاهش حجم مایع آمینوتیک
    • دردهای حاد و مزمن شکم و لگن
    • ضایعات التهابی لگن
    • عفونت های کلیوی در بارداری
    • خونریزی های بارداری و پارگی های زودرس کیسه آمنیوتیک
    • عوارض بارداریهای چندقلویی و نازایی

 

کلینیک زنان و زایمان و خدمات آن


کلینیک زنان و زایمان در بیمارستان عرفان و نیایش از زنان باردار و نوزادان مراقبت می‌کنند. این کلینیک مجهز به تجهیزات تشخیصی مدرن و ابزار درمانی است که با امکانات رفاهی در محیطی آرام و کاملاً خصوصی طراحی و با درک واقعی نیازهای بیماران و خانواده‌ها ساخته شده است. خدمات کلینیک زنان و زایمان به دو دسته تقسیم می‌شود.
بخش زنان کلینیک زنان و زایمان بیمارستان عرفان و نیایش آماده ارائه مراقبت برای بیماران در تمام سنین مبتلا به بیماری‌های زنان است که معاینه بهداشتی، تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری‌های زنان را پوشش می‌دهد. 
بیمارستان عرفان و نیایش در بخش کلینیک زنان و زایمان و مراقبت از بیماری‌های پیچیده زنان و زایمان، تشخیص و درمان بیماری‌های مشکل‌ساز مانند سرطان تخمدان، سرطان آندومتر، سرطان ناشناخته اولیه و خونریزی پس از زایمان را ارائه می‌کند.

متخصص زنان و زایمان و وظایف آن


یک متخصص کلینیک زنان و زایمان مراقبت‌های معمول دوران بارداری را برای افرادی که باردار هستند ارائه می‌دهد. همچنین عوارض دوران بارداری را تشخیص می‌دهند و درمان می‌کنند. متخصصان کلینیک زنان و زایمان نوزاد شما را به دنیا می‌آورند و بعد از زایمان شما را تحت‌نظر دارند. متخصص کلینیک زنان و زایمان شما مسئول موارد زیر است:
غربالگری، معاینات و تست‌های آزمایشگاهی قبل از تولد.
اندازه، رشد و موقعیت کودک شما را در رحم ارزیابی می‌کند.
تشخیص ناهنجاری‌های مادرزادی یا عوارض احتمالی.
استفاده از سونوگرافی، آزمایش خون، آزمایش ادرار و سایر ابزارها برای نظارت بر بارداری.
درمان شرایط سلامتی که می‌تواند بر بارداری یا جنین شما تأثیر بگذارد.
مدیریت زایمان، از جمله القای زایمان، موارد اضطراری و داروها.
ارائه مراقبت‌های پس از زایمان تا شش هفته پس از زایمان.

  • سایر خدمات تشخیصی، درمانی و آموزشی گروه زنان و زایمان:
    • کیست و توده های تخمدانی

    • خونریزی های مقاوم به درمان طبی (AUB)

    • توده های رحمی و فیبروئیدهای رحم که نیازمند درمان جراحی می باشند

    • انواع کیست های دستگاه تناسلی خارجی و داخلی زنانه مثل بارتولن

    • انواع جراحی های تجسسی در توده های لگنی که نیازمند درمان می باشند

    • ضایعات آندومتریوز

    • حاملگی های خارج رحمی و نابجا

    • هیستروسکوپی

    • کولپوسکوپی

    • پاپ اسمیر

    • آموزشهای حرفه ای تخصصی مادران جهت تغذیه با شیر مادر

    • آموزشهای حرفه ای مامایی جهت خدمات ورزشی و درمانی زایمان

    • غربالگری ضایعات سرطانی رحم با دستگاه کولپوسکوپی پیشرفته

    • انواع کرایو

    • تصویربرداری پیشرفته و درمانی سرپایی

    • واحد آموزشی کلینیک تخصصی زنان و زایمان

 

  • فوق تخصص های مرتبط با گروه زنان و زایمان:
    • فوق تخصص آنکولوژی زنان

    • فوق تخصص پریناتولوژی 

    • فوق تخصص لاپاراسکوپی (اندومتریوز)

    • فوق تخصص نازایی و ناباروری ( IVF )

تفاوت بین متخصص زنان و زایمان و ماما چیست؟


یک ماما مانند یک متخصص زنان و زایمان از زنان باردار مراقبت می‌کند، اما آنها مانند یک متخصص زنان و زایمان در دانشکده پزشکی تحصیل نکرده‌اند. ماماها به طور حرفه‌ای آموزش‌دیده و دارای گواهینامه هستند تا به افرادی که باردار هستند در مراقبت‌های دوران بارداری و زایمان کمک کنند. ماماها به افرادی که باردار هستند اجازه می‌دهند کنترل بیشتری بر تولد نوزادشان داشته باشند. برخی از افراد یک ماما در اتاق زایمان به همراه متخصص زنان و زایمان خود به‌عنوان یک فرد کمکی خواهند داشت. در صورت نیاز به مراقبت‌های بیشتر، ماماها با متخصصین زنان و زایمان همکاری می‌کنند.


عفونت مقاربتی چیست؟


عفونت‌های مقاربتی (STIs) معمولاً از طریق تماس جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود. اکثر این عفونت‌ها نسبتاً رایج هستند و درمان مؤثری در مراحل اولیه دارند. برخی از بیماری‌های مقاربتی خوش‌خیم هستند، اما برخی دیگر بدون درمان می‌توانند منجر به عوارض شدید شوند. HPV راه‌های انتقال دیگری نیز دارد. برای مثال، این بیماری مقاربتی می‌تواند از طریق استفاده از سوزن‌های دارویی استریل نشده و همچنین تماس جنسی گسترش یابد. بیماری‌های مقاربتی می‌توانند هر کسی را تحت‌تأثیر قرار دهند. بسیاری از بیماری‌های مقاربتی می‌توانند از طریق فعالیت جنسی غیر نفوذی منتشر شوند.


بررسی و درمان عفونت‌هایی مقاربتی 


در این قسمت به بررسی برخی از بیماری‌های مقاربتی رایج و نحوه پیشگیری از آنها پرداخته‌ایم. 
کلامیدیا
کلامیدیا ناشی از عفونت با کلامیدیا تراکوماتیس است. این بیماری یک عفونت شایع است که می‌تواند از طریق رابطه مقعدی، واژینال و دهانی گسترش یابد. همچنین می‌تواند در هنگام زایمان به نوزاد سرایت کند. کلامیدیا معمولاً هیچ علامتی ایجاد نمی‌کند، اما اگر فرد به دنبال درمان آن نباشد، می‌تواند منجر به ناباروری و سایر عوارض شود.  این بیماری با درمان زودرس به‌راحتی قابل‌درمان است. اگر علائمی مشاهده شود، ممکن است شامل تغییر در ترشحات واژن و درد سوزش در هنگام ادرار باشد. کلامیدیا می‌تواند رکتوم را نیز تحت‌تأثیر قرار دهد اگر در نتیجه رابطه جنسی مقعدی ایجاد شود یا از ناحیه دیگری از بدن پخش شود. می‌تواند منجر به علائم زیر شود:
درد رکتوم
خونریزی از رکتوم
ترشحات رکتوم
شپش تناسلی
شپش‌های تناسلی معمولاً به موهای ناحیه تناسلی می‌چسبند؛ اما گاهی اوقات می‌توانند موهای زیربغل، سبیل، ریش، مژه‌ها یا ابروها را نیز تحت‌تأثیر قرار دهند. شپش ها بسیار کوچک هستند و به‌سختی دیده می‌شوند، اما فرد احتمالاً متوجه خارش در مناطقی که تحت‌تأثیر قرار می‌دهد خواهد بود. شپش ناحیه تناسلی می‌تواند در طول تماس فیزیکی نزدیک از جمله تماس جنسی گسترش یابد. همچنین می‌توانند از طریق حوله‌های مشترک یا ملحفه‌ها منتقل شوند. برای از بین بردن شپش در ناحیه تناسلی، فرد می‌تواند از محلول 1% پرمترین یا محصول مشابه استفاده کند. این محلول‌ها بدون نسخه در اکثر داروخانه‌ها در دسترس هستند. 
تب‌خال ناحیه تناسلی
ویروس هرپس سیمپلکس (HSV) یک ویروس رایج است که پوست، دهانه رحم و اندام تناسلی و همچنین برخی از قسمت‌های دیگر بدن را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. HSV-1 معمولاً دهان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد. می‌تواند از طریق بزاق یا اگر زخم مربوط به تب‌خال در اطراف دهان فرد دیگری وجود داشته باشد گسترش یابد. در حین رابطه جنسی دهانی می‌تواند به ناحیه تناسلی منتقل شود. HSV-2 می‌تواند ناحیه تناسلی، ناحیه مقعد و دهان را تحت‌تأثیر قرار دهد. از طریق رابطه جنسی واژینال، دهانی و مقعدی منتقل می‌شود. تب‌خال نمی‌تواند از طریق ظروف، صندلی توالت، استخر، صابون یا ملافه پخش شود. برخی از علائم عفونت اولیه عبارت‌اند از:
تب
بدن درد
تورم غدد لنفاوی
برخی از افراد هیچ علائمی ندارند.
هپاتیت B
هپاتیت B می‌تواند باعث عفونت طولانی‌مدت و آسیب کبدی شود. هنگامی که فردی به ویروس مبتلا شود، می‌تواند در مایع منی، خون و سایر مایعات بدن او باقی بماند. انتقال هپاتیت B از طریق  موارد زیر امکان‌پذیر است:
تماس جنسی
استفاده از تجهیزات غیر استریل برای تزریق
این عفونت می‌تواند در دوران بارداری یا زایمان به نوزاد منتقل شود. در این شرایط متخصص زنان، می‌تواند در مورد راه‌های جلوگیری از انتقال این بیماری توصیه‌های لازم را به فرد کند.
تریکومونیازیس
تریکومونیازیس یا تریک می‌تواند هر کسی را مبتلا کند، اما زنان بیشتر احتمال دارد علائم آن را تجربه کنند. تریکوموناس واژینالیس عامل این عفونت است. در زنان، به‌احتمال زیاد بر روی واژن تأثیر می‌گذارد. در مردان، عفونت می‌تواند در مجرای ادرار ایجاد شود. انتقال این بیماری می‌تواند از طریق رابطه جنسی باشد. پزشک می‌تواند داروهایی را برای رفع این عفونت تجویز کند، اما هر دو طرف به‌احتمال زیاد به درمان نیاز خواهند داشت، در غیر این صورت عفونت ممکن است عود کند. 
ویروس پاپیلوم انسانی
ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) به گروهی از ویروس‌ها اطلاق می‌شود که پوست و غشاهای مخاطی مانند گلو، دهانه رحم، مقعد و دهان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند. انواع مختلفی وجود دارد و برخی از آنها خطر بیشتری نسبت به سایرین دارند. HPV می‌تواند از طریق موارد زیر منتقل شود:

  • رابطه جنسی واژینال و مقعدی
  • رابطه جنسی دهانی
  • تماس تناسلی

از یک فرد باردار به یک نوزاد، هرچند این نادر است
واکسیناسیون می‌تواند به جلوگیری از انتقال HPV کمک کند.


غربالگری سرطان چیست؟


غربالگری سرطان به آزمایش‌هایی اطلاق می‌شود که قبل از بروز هرگونه علائمی، به بررسی علائم سرطان می‌پردازند. مطالعات نشان می‌دهند که برخی از آزمایش‌های غربالگری به یافتن سرطان در مراحل اولیه کمک می‌کنند. اگر پزشک به شما توصیه می‌کند که آزمایش غربالگری انجام دهید، باید به توصیه‌های او توجه نمایید. اکثر افراد تا سن 40 سالگی نیازی به آزمایش‌های غربالگری سرطان ندارند. افراد در معرض خطر سرطان ممکن است غربالگری سرطان را زودتر شروع کنند. اگر فکر می‌کنید در معرض خطر ابتلا به سرطان هستید، از یک متخصص در مورد آزمایش‌های غربالگری سرطان سؤال کنید.


مزایا و معایب تست‌های غربالگری سرطان


مزایا تست‌های غربالگری سرطان عبارت‌اند از:
غربالگری سرطان ممکن است تغییراتی را در بدن شما پیدا کند که می‌تواند به سرطان تبدیل شود.
آزمایش‌های غربالگری، سرطان را زودتر و قبل از بروز علائم نشان می‌دهد.
آزمایش‌های غربالگری ممکن است به یافتن سرطان قبل از گسترش آن کمک کند.
تست‌های غربالگری سرطان همیشه دقیق نیستند. نتیجه آزمایش ممکن است نشان دهد که سرطان دارید درحالی‌که ندارید و در واقع یک نتیجه مثبت کاذب باشد. بالعکس این موضوع نیز ممکن است اتفاق بیفتد.
 

جهت مشاهده تمام فیلم های گروه تخصصی زنان و زایمان کلیک نمایید

 

دی ان ان