X

کلینیک خواب

امکانات درمانی / بخش ها / کلینیک ها / کلینیک خواب

کلینیک خواب بیمارستان عرفان نیایش

لطفا جهت هماهنگی و انجام تست خواب با شماره های 09101749484 و 02144629851 (تلفن مستقیم بخش)  تماس حاصل فرمایید. 

درصورت نوبت دهی عکس کارت ملی بیمار را واتساپ ارسال کنید

09101749484

شنبه تا چهارشنبه : 8 الی 16   و پنجشنبه ها : 8 الی 13   واحد کلینیک خواب عرفان نیایش

طبقه چهارم –  بخش 6 – واحد کلینیک خواب

 


کلینیک خواب چیست؟

کلینیک خواب بیمارستان عرفان نیایش، کلینیکی است که در آن تست خواب با استفاده از پیشرفته ترین دستگاههای مانیتورینگ مغزی و قلبی انجام میشود. پرسنل کارآزموده و دوره دیده برای انجام این تست به صورت مستمر بیمار را پایش میکنند. این بررسی در کسانی که خواب آلودگی روزانه  یا احساس خستگی مفرط  و یا خر وپف های مکرر دارند، باید انجام گردد. چون آپنه های مکرر در خواب باعث ایجاد استرس بیمار و ترشح  هورمونهای استرس می گردد که باعث  اتفاقات بدتری مانند سکته مغزی یا سکته قلبی  حین خواب ، آریتمی های قلبی و فشار خون بالا  مقاوم به دارو می گردد. این تست همچنین در افراد  دیابتی  که کنترل قند علیرغم مصرف انسولین و داروی خوراکی  به سختی  انجام مبگبرد و یا افرادی که فشار خون مقاوم به دارو  و یا چاقی مفرط و نارسایی قلبی  دارند نیز انجام می شود .

 

تست خواب یا پلی سومنوگرافی ((polysomnography ؛

مطالعه ای است که در حین خواب جهت بیمار انجام می گردد تا مراحل خواب ،حرکتهای اضافی در حین خواب  و تعداد آپنه ها (توقف تنفسی) را ثبت میکند. polysomnography یک آزمایش تخصصی است که برای تشخیص اختلالات خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد .

پلی‌سومنوگرافی ؛ امواج مغزی ، ضربان قلب ، میزان اکسیژن موجود در خون ، الگوی تنفسی از جمله قطع شدن یا مکث موقت تنفس در هنگام خواب ،  همچنین حرکات بدن ، چشم و پا را ثبت می‌کند.

در صورت عدم درمان اختلالات خواب خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی ، فشار خون و سکته مغزی افزایش میابد.

 

چه بیمارانی باید تست خواب انجام دهند ؟

  • آپنه ی انسدادی خواب

  • اختلالات و وقفه های تنفسی

  • اختلالات حرکتی اندام ها

  • براکسیسم یا دندان قروچه

  • خستگی و بی خوابی مزمن

  • پاراسومنیا و فلج خواب

  • نارکولپسی و حرکات غیرطبیعی در هنگام خواب

  • بیمارانی که در طول خواب دچار خروپف شدید میشوند

  • قبل از هرگونه جراحی برای افراد چاق

  • جراحی های زیبایی جهت چاقی شکم

  • قبل از انجام جراحی CABG

  • بیمارانی که به هر دلیل بعد از اعمال جراحی با تأخیر در بیداری کامل مواجه بوده اند

گروه های تخصصی و فوق تخصصی که با کلینیک خواب مرتبط هستند:

ریه، گوش و حلق و بینی (ENT)، نورولوژی، بیهوشی، توراکس، جراحی چاقی، کاردیولوژی، روانپزشکی و جراحی قلب

 

نحوه انجام تست خواب در کلینیک خواب :

برای انجام تست خواب ، فرد باید یک شب را در کلینیک خواب بخوابد.

مدتی که فرد خواب است تعدادی حسگر برای ثبت اطلاعات لازم به بیمار متصل می شود ؛

تکنیسین خواب با نصب الکترودهایی بر روی سر فرد می تواند میزان اکسیژن و دی اکسید کربن خون را ثبت کرده و میزان فشار هوای بینی را به طور دقیق اندازه گیری کند.

 سنسورهای حساسی نیز بر روی چانه جهت سنجش قدرت عضلات چانه در خواب قرار می گیرد.

برای ضبط صدای خرخر نیز از یک میکروفون بسیار کوچک استفاده می شود.

 برخی از دستگاه های سنجش اختلالات خواب مجهز به کمربند روی شکم و سینه هستند که ریتم تنفسی

 فرد را ثبت میکنند.

 

آمادگی های قبل از انجام تست خواب :

نیاز به قطع هیچ یک از دارو های مصرفی در شب تست نیست و میتوانید طبق روال قبل به داروهای خود ادامه دهید فقط توجه داشته باشید که به جهت انجام تست بدون اختلال خارج از کنترل حتما دارو های ادرار آور نظیر فروزماید یا لازیکس را در صورت استفاده فقط در روز و شب  تست قطع نمایید.

جهت انجام هر چه دقیق تر تست خواب ، قبل از انجام تست حتماً استحمام نمایید و موها کاملاً خشک باشد .

آقایان قبل از انجام تست در صورت امکان صورت، قفسه سینه ، ساق پا (از زانو تا مج) خود را اصلاح نمایید.

خانم ها درصورت امکان قبل از انجام تست در صورت داشتن لاک ناخن آن را پاک کنید و یا در صورت داشتن کاشت ناخن  آن را جدا کنید.

بیمار حدالامکان در طول روز نخوابد و از کافئین کمتری در طول روز استفاده کند.

لازم به ذکر است این تست کاملا غیر تهاجمی و بدون هیچگونه مصرف دارو و تزریق و  جراحی انجام میشود.

در کلینیک خواب چطور درمان می‌شویم؟


از جمله مشکلات کلیدی که در کلینیک خواب شناسایی و رفع می‌شوند عبارتند از:

  • اختلالات خواب
  • مکث خواب / آپنه خواب
  • نخوابیدن کافی
  • ناتوانی در به خواب ‌رفتن
  • بیداری مکرر
  • خواب بی‌کیفیت
  • احساس خستگی در صبح
  • بیدارشدن در صبح با تعریق زیاد یا سردرد
  • بیماری‌های مختل‌کننده خواب
  • پا‌های بی‌قرار
  • دندان‌قروچه در خواب
  • حرکات مکرر پا در خواب
  • خواب‌آلودگی مفرط در طول روز

در صورت لزوم برای هر یک از موارد بالا معاینه پلی سومنوگرافی در کلینیک خواب درخواست می‌شود. مجدداً در صورت لزوم، ارزیابی‌ها همراه با کلینیک‌های گوش حلق بینی، بیماری‌های قفسه سینه و کلینیک‌های روانپزشکی انجام می‌شود.
شناسایی چنین شرایطی از نظر پزشکی، باید در حین خواب انجام شود. با خوابیدن در کلینیک خواب، امکان پیگیری صوتی و تصویری شما توسط کارشناسان فراهم می‌شود. اگر می‌خواهید با جزئیات بیشتری بررسی کنید که در کلینیک خواب چه اتفاقی می‌افتد، بیایید نگاهی به موضوعات بعدی  بیندازیم.


فواید خواب چیست؟


خواب فواید بسیاری دارد از جمله :
تمام بدن ما ، خود را برای روز جدید آماده می‌کند.
بدن بازسازی می‌شود.
حالت عاطفی ما را تنظیم می‌کنند.
یادگیری جدید را تقویت می‌کند.
عملکرد‌های هورمونی را تنظیم می‌کند.
متابولیسم ما را برای یک روز جدید آماده می‌کند.


بی‌خوابی چه می‌کند؟


نخوابیدن با آرامش یا زود و دیر خوابیدن عواقب بسیار جدی دارد. عواقب اولیه آن خستگی، بی‌توجهی در طول روز، خواب‌آلودگی، کاهش عملکرد و افزایش خطر تصادف است. عوارض دیررس آن شامل نقص‌های شناختی؛ مانند فراموشی ، کاهش تمرکز و توجه، مشکلات در یادگیری چیز‌های جدید است. عواقبی مانند افزایش وزن، آماده‌کردن زمینه برای سندرم متابولیک، فشارخون بالا، آماده‌کردن زمینه برای بیماری‌های عروق کرونر قلب یا ایجاد مشکل در کنترل آن‌ها، افزایش رفلاکس، دشوارشدن کنترل، دشوارشدن کنترل اختلالات ریتم قلب، افزایش خطر سکته مغزی و...
یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث می‌شود تا افراد به کلینیک خواب مراجعه کنند، استرس و خستگی ناشی از بی‌خوابی است. زمانی که برای بازه طولانی مدت دچار بی‌خوابی یا بدخوابی باشید، علاوه بر مشکلات ذکر شده، روان شما دچار تنش و افسردگی خواهد شد. به همین جهت اغلب افرادی که به کلینیک خواب مراجعه می‌کنند، در ابتدا از مشکلات سلامت جسمانی مرتبط با این مسئله آگاه نیستند؛ بلکه از خواب بد خسته شده‌اند.


کلینیک خواب و درمان مشکلات خواب


می‌توان گفت که تمامی مشکلات مرتبط با خواب را می‌توان در کلینیک خواب ارزیابی کرد.
اختلالات  تنفسی در خواب یک گروه حیاتی در میان اختلالات خواب هستند. با قطع، کاهش و دشواری تنفس در طول خواب پیشرفت می‌کند. اگرچه سندرم آپنه انسدادی خواب شایع‌ترین است، اما به‌خودی‌خود ۱۳ بیماری مختلف را پوشش می‌دهد.
در سندرم آپنه انسدادی خواب، در طول خواب، قطع کامل تنفس، کاهش تنفس یا مشکل در تنفس وجود دارد که به طور متوالی، حداقل به مدت ۱۰ ثانیه و ده‌ها یا صد‌ها بار در طول کل خواب تکرار می‌شوند. در طی این حوادث غیرطبیعی تنفسی، میزان اکسیژن خون حداقل ۳ درصد کاهش می‌یابد، ضربان قلب ابتدا کاهش می‌یابد و سپس افزایش می‌یابد، گاهی اوقات ناهنجاری‌های ریتم دیگری نیز دیده می‌شود. کاهش یا افزایش ضربان قلب، کاهش پمپاژ خون در قلب و کاهش جریان خون به مغز ممکن است رخ دهد. چنین موردی به رسیدگی دقیق توسط کارشناسان کلینیک خواب دارد و باید درمان آن هرچه زودتر شروع شود.
پس از هر رویداد تنفسی غیرطبیعی، خواب سطحی یا بیداری‌های کوتاه رخ می‌دهد که در آن بیمار به یاد نمی‌آورد؛ اما نفس می‌کشد. اگرچه خوروپف شایع‌ترین علامت سندرم آپنه انسدادی خواب است، اما مهم‌ترین علامتی که بر زندگی خصوصی و اجتماعی تأثیر می‌گذارد، خواب‌آلودگی در طول روز است. خوروپف همیشه یک صدای ساده نیست. همچنین می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری تهدید‌کننده زندگی باشد. این وضعیت گاهی اوقات می‌تواند باعث اختلالات تنفسی غیرطبیعی شود که خواب را به طور مکرر قطع کند، دوره‌های خواب عمیق را کاهش دهد و اکسیژن‌رسانی مغز را مختل کند.
خوروپف و آپنه خواب را می‌توان با دستگاه‌ها، وسایل و یا مداخلات جراحی مختلف درمان کرد. با تغییراتی که در عادات مختلف خود ایجاد می‌کنید، می‌توان خوروپف یا آپنه خواب شما را درمان کرد و یا زمانی که این تغییرات با روش‌های درمانی دیگر اعمال شود، موارد بیشتری را فراهم می‌کند. نتایج موفقیت‌آمیز در خلاص‌شدن از شر این بیماری است.

 

 

دی ان ان