X

واحد پژوهش بیمارستان عرفان نیایش

واحد پژوهش بیمارستان عرفان نیایش

واحد پژوهش بیمارستان عرفان نیایش

واحد پژوهش بیمارستان عرفان نیایش با هدف ارتقاء کمی و کیفی فعالیت‌های پژوهشی در زمینه آموزش پزشکی از طریق گسترش فرهنگ پژوهش در آموزش، هدفمند کردن تحقیقات آموزشی، بسترسازی تصمیم گیری‌های صحیح با استفاده از نتایج طرح‌های کاربردی و ...در حال فعالیت می باشد تا در راستای رسالت اصلی بیمارستان "ارائه خدمات درمانی استاندارد و پیشرفته در یک محیط آرام، زیبا، پویا و کارآمد مبتنی بر پایبندی به ارزش‌های اسلامی و انسانی" گام مؤثری را در ارتقاء کیفیت آموزش و پژوهش در سطح ملی و بین المللی برداشته و زمینه تولید و انتقال دانش مربوطه به این حوزه را طی سال‌های آتی ارتقاء بخشد.

 

1.پایگاه های مقالات علمی:
  • آشنایی با مهم­ترین و معروف­ترین پایگاه های مقالات علمی(سایت مقالات انگلیسی)

استفاده از منابع و آثار علمی مختلف (اعم از مقاله علمی، کتاب، پایان‌نامه و ...) در امر پژوهش و تحقیق، از دیرباز مورد توجه ویژه پژوهشگران و محققان مختلف بوده است. به عبارت دیگر دسترسی به پژوهش­های مختلف انجام یافته در قالب­های متنوع مقاله علمی، کتاب، پایان ­نامه، طرح پژوهشی و ...، در تمامی مراحل انجام یک پژوهش، از قبیل گردآوری پیشینه (تاریخچه) انجام پژوهش، تهیه پیشنهاده (پروپوزال) پژوهش و در نهایت مقایسه نتایج پژوهش با نتایج آثار قبلی انجام گرفته، از الزامات آن بوده و موجب افزایش اعتبار و وجهه علمی آن پژوهش خواهد شد.در گذشته به منظور دسترسی به منابع علمی یاد شده از فرمت چاپی آن‌ها در نشریه ­ها، کتاب­ها و ... استفاده می ­شد، اما امروزه و به مدد وجود فناوری­های نوین ارتباطی و اطلاعاتی، از منابع علمی الکترونیکی تحت وب نیز به طور فزاینده ­ای استفاده می­ شود.

عمده ­ترین منابع وب مورد استفاده در این خصوص، «پایگاه های اطلاعاتی» یا «Information Databases» هستند. البته بسیار مشاهده می شود که در متون و نیز گفتاری که مخاطب عام دارد، از عبارت هایی نظیر : «پایگاه مقالات علمی»، « سایت مقالات علمی » و یا «سایت مقالات انگلیسی» به جای «پایگاه اطلاعات علمی» یاد می شود که اگر چه از نظر علمی بدون اشکال نیست، اما چون برای بسیاری از علاقه مندان غیر حرفه ای رایج تر و قابل فهم تر است، معمولاً بیشتر به کار می رود. از این رو، ما نیز در این مقاله از این عبارات استفاده کرده ایم.

پژوهشگران حوزه­ های مختلف می­توانند به کمک این پایگاه­ها و از طریق اشتراک یا خرید از آن‌ها، به دانلود و یا دریافت نسخه الکترونیکی مقاله علمی­، کتاب­ها و یا پایان­ نامه­ های مورد نیاز خود از ناشرین مختلف بپردازند. البته با توجه به هزینه­ های بالا و هنگفت اشتراک این منابع، به طور معمول، کتابخانه­ های بزرگ و دانشگاهی پایگاه های مقالات علمی را مشترک می شوند و استفاده رایگان از منابع آن‌ها را برای کاربران خود فراهم می‌سازند. متاسفانه در کشور ما چند سالی است که به دلایل متعدد کاربران دانشگاه­ها به پایگاه­های اطلاعاتی علمی دسترسی ندارند و لذا در تهیه منابع علمی مورد نیاز دچار مشکل هستند.

با توجه به اهمیت این پایگاه ­ها، معاونت آموزش و پژوهش بیمارستان عرفان نیایش بر آن شده است تا به معرفی مختصر و اجمالی مهم‌ترین و معروف‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی علمی دنیا در خصوص منابع علمی انگلیسی (یا به اصطلاح سایت مقالات انگلیسی) بپردازد و روش دانلود مقاله انگلیسی یا سایر منابع علمی را از هر یک از این سایتهای علمی بازگونماید امید است مورد استفاده شما عزیزان قرار گیرد.

 

  • معرفی معروفترین پایگاه های اطلاعاتی علمی (سایت مقالات انگلیسی) 

 به طور کلی می‌توان پایگاه­های اطلاعاتی علمی را به دو دسته عمومی و تخصصی تقسیم نمود.

پایگاه‌های اطلاعاتی(سایت مقالات انگلیسی) عمومی به ارائه انواع منابع علمی در تمامی حوزه­ های موضوعی دانش می‌پردازند و پایگاه‌های اطلاعاتی(سایت مقالات انگلیسی) تخصصی شامل منابع علمی یک یا چند حوزه تخصصی دانش هستند.

از جمله مهم‌ترین و معروف‌ترین پایگاه­های اطلاعاتی عمومی و تخصصی می­توان به موارد زیر اشاره کرد. توجه کنید که تفاوت این 9 پایگاه با دیگر پایگاه ها این است که برای ورود به این 9 پایگاه نیازی به داشتن اشتراک نیست و فقط برای دانلود مقاله یا دانلود منابع علمی دیگر از آنها باید مشترک باشید که آن بخش را هم در صورت تمایل می توانید به کارشناسان مسیر ایرانی بسپارید.

 

مهمترین پایگاه های مقالات علمی ( سایت های مقالات انگلیسی)

پایگاه­های اطلاعاتی عمومی

  1. Science Direct:

این سایت مقالات علمی، دسترسی به مقاله­ های علمی انگلیسی زبان بیش از 2 هزار نشریه و بیش از 50 عنوان کتاب لاتین از انتشارات معروف و معتبر الزویر را فراهم می سازد.این نشریه­ ها و کتاب­ها در حوزه ­های مختلف موضوعی از قبیل مهندسی شیمی، کامپیوتر، انرژی، علوم زمین، مهندسی مواد، ریاضیات، فیزیک، کشاورزی، بیوشیمی، زیست­ شناسی مولکولی، علوم زیست محیطی، پزشکی و دندانپزشکی، هنر و علوم انسانی، تجارت، مدیریت و حسابداری و علوم اجتماعی و روانشناسی هستند.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه Science Direct ، https://www.sciencedirect.com/ آن در اسرع وقت اقدام نمایید.

  1. SpringerLink:

این سایت نشریات علمی، دسترسی به نشریه ­ها و کتاب­های تخصصی در حوزه­ های مختلف علوم پایه و محض، فناوری و مهندسی و علوم پزشکی را از انتشارات معروف اشپرینگر فراهم می­سازد.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه SpringerLink، http://www.springerlink.com/در اسرع وقت اقدام نمایید.

  1. Wiley Online Library:

در این پایگاه علمی، دسترسی به نشریه ­ها و کتاب­های تخصصی حوزه­ های موضوعی مختلف از قبیل کشاورزی، معماری، هنر، تجارت و اقتصاد، شیمی، کامپیوتر، فناوری اطلاعات، علوم زمین و زیست­ محیطی، علوم انسانی، حقوق، علوم زیستی، ریاضیات، پزشکی، پرستاری، روانشناسی، علوم اجتماعی و دامپزشکی، از انتشارات معروف وایلی امکان پذیر است.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه  ، https://onlinelibrary.wiley.com/ در اسرع وقت اقدام نمایید.

  1. Taylor & Francis Online:

دسترسی به نشریه­ ها و کتاب­های تخصصی حوزه­ های موضوعی مختلف از قبیل مطالعات محیطی، هنر، علوم رفتاری، مطالعات ارتباطی، علوم زمین، تجارت، اقصاد، صنعت، آموزش، مهندسی و فناوری، محیط زیست و کشاورزی، علوم و فنون غذا، جغرافیا، بهداشت ومراقبت­های اجتماعی، علوم انسانی، علم اطلاعات و کتابداری، زبان، حقوق، ریاضیات، پزشکی، دندانپزشکی و پرستاری، مطالعات تاریخی و موزه، علوم فیزیکی، سیاست، علوم اجتماعی، علوم ورزشی، گردشگری و مطالعات شهری، از انتشارات معروف "تیلور اند فرانسیس" توسط این پایگاه علمی فراهم شده است.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه Taylor & Francis Online، https://www.tandfonline.com/ در اسرع وقت اقدام نمایید.

  1. Sage Journals:

این سایت نشریات علمی، دسترسی به نشریه ­های انتشارات معروف "سِیج" را فراهم می سازد. این نشریه ها در حوزه های موضوعی مختلف از قبیل علوم بهداشتی، علوم زیستی و زیست پزشکی، علوم و مهندسی مواد و علوم انسانی و اجتماعی هستند.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه Sage Journals، https://journals.sagepub.com/آن در اسرع وقت اقدام نمایید.

پایگاه­های اطلاعاتی تخصصی

  1. Emerald:

این پایگاه علمی متعلق به انتشارات معروف امرالد است و به ارائه منابع علمی تخصصی (کتاب و نشریه)در حوزه های موضوعی مدیریت، علم اطلاعات و دانش شناسی، اقتصاد، مدیریت دانش و اطلاعات، حسابداری، تجارت، گردشگری و حمل و نقل می پردازد.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه Emerald، https://www.emerald.com/insight/ در اسرع وقت اقدام نمایید.

  1. IEEEXplore:

این پایگاه یک کتابخانه دیجیتالی تخصصی است که به ارائه کتاب ها، مقاله های ارائه شده در کنفرانس ها، مقاله های منتشر شده در نشریه ها و استانداردهای مورد استفاده در حوزه های مختلف علوم فنی و مهندسی و کامپیوتر می پردازد.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه  IEEEXplore، https://ieeexplore.ieee.org/Xplore/home.jsp در اسرع وقت اقدام نمایید.

  1. PubMed:

این پایگاه اطلاعاتی، معروف ترین پایگاه تخصصی در حوزه علوم پزشکی دنیاست و توسط کتابخانه ملی پزشکی آمریکا (NLM) ارائه می شود. به کمک این پایگاه می توان به اطلاعات مقاله های منتشر شده در نشریه های مختلف پزشکی دنیا دست یافت.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه  PubMed، https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/advanced/در اسرع وقت اقدام نمایید.

  1. Eric:

پایگاه مرکز اطلاعات منابع آموزشی آمریکا که به اختصار اریک نامیده می شود، زیر نظر اداره آموزش و پرورش آمریکا تهیه و ارائه می شود. این سایت مقالات علمی، به ارائه مقاله های تخصصی در حوزه های آموزش و پرورش، علوم تربیتی، روانشناسی، علم اطلاعات و دانش شناسی می پردازد.

شما می توانید برای دانلود منبع علمی از پایگاه Eric، http://eric.ed.gov/در اسرع وقت اقدام نمایید.

 


 

همچنان که گفته شد، بر خلاف 9 پایگاه ذکر شده در بالا، برای ورود به برخی پایگاه های اطلاعات علمی و دانلود مقاله، کتاب و یا پایان نامه از آنها نیاز به داشتن اشتراک دارید و بدون داشتن اشتراک، حتی امکان ورود به آنها را نیز نخواهید داشت. برخی از معروفترین سایت های دانلود مقاله را که نیازمند اشتراک هستند، معرفی کنیم. بدیهی است برای دانلود مقاله علمی ( مقاله ISI و مقاله انگلیسی) یا کتاب و پایان نامه از این پایگاه ها، باز هم می توانید روی کمک ما حساب کنید. کافی است فرم سفارش دانلود مقاله را کامل کنید تا ما برای شما دانلود مقاله یا پایان نامه یا کتاب مورد نظر را انجام دهیم.

 

  • معرفی پایگاه‌ اطلاعات علمی اسکوپوس Scopus:
www.scopus.com

کمتر کسی را می توان یافت که در زمینه نوشتن مقاله و یا دانلود مقاله برای فعالیت های تحقیقاتی و پژوهشی فعال باشد و یا حداقل علاقه مند به مطالعه مقاله علمی و مقاله انگلیسی باشد و نام پایگاه اسکوپوس (scopus) را نشنیده باشد.

یكی از بزرگترین پایگاه های چكیده نامه و نمایه نامه استنادی از متون تحقیقاتی و منابع تحت وب با كیفیت می باشد. اسكوپوس 29 میلیون چكیده از بیش از 16,500 مجله علمی در زمینه های مختلف علمی، فنی، پزشكی و علوم اجتماعی از بیش از 4000 ناشر بین المللی را نمایه می كند. این پایگاه استنادی شامل 265 میلیون ارجاع و 265 میلیون صفحه وب با كیفیت است، كه از طریق موتور جستجوی سایروس نمایه شده است. این پایگاه توسط شركت الزویر (Elsevier) اداره می شود و از طریق وب در دسترس مشتركان قرار می گیرد. پوشش موضوعی این پایگاه شامل: کشاورزی و علوم زیستی، هنر و علوم انسانی، بیوشیمی، ژنتیک و زیست مولکولی، مدیریت و حسابداری، شیمی، مهندسی شیمی، علوم کامپیوتر، دندانپزشکی، علوم زمین، علوم مواد، ریاضیات، پزشکی، پرستاری، داروشناسی، روانشناسی، علوم اجتماعی است.

 

  • معرفی پایگاه‌های اطلاعاتی موسسه اطلاعات علمی ISI:

وب آو ساینس (Web of Science)

www.isiknowledge.com

 

فکر تدوین نمایه نامه استنادی از سال 1955 توسط یوجین گارفیلد مطرح شد. وی از پیشگامان نمایه سازی استنادی است، نمایه استنادی را سیاهه منظمی از مشخصات منابع(آثار استناد شده) تعریف کرده است که در آن به دنبال نشانه هر منبع صورتی از ماخذی(آثار استناد کننده) که به آن منبع استناد کرده اند آورده می شود. در روش متداول آگاهی از استناد های یک نوشته با مراجعه به بخشی از همان نوشته، تحت عنوان منابع و ماخذ میسر می شود، اما نمایه استنادی این نظم را وارونه می کند. بدین ترتیب که متن مورد استناد را مدخل قرار می دهد و متن یا متن هایی که از متن مورد استناد استفاده کرده اند را در زیر آنها فهرست می کند. وب آو ساینس برای محققان، مدیران، اعضای هیئت علمی و دانشجویان دسترسی سریع و قدرتمند به پایگاه های استنادی برجسته را فراهم می كند. محتوای معتبر و بین رشته ای این پایگاه بیش از 100,000 مجله با بالاترین ضریب تاثیر را پوشش می دهد و شامل مجلات دسترسی آزاد و بیش از 110,000 مقاله كنفرانس می شود.

 

مهمترین اطلاعاتی را كه می توان با استفاده از پایگاه وب آو ساینس به دست آورد به شرح زیر است:

- شناسایی كسانی كه به آثار علمی استناد كرده اند.
- شناسایی نقش هر یك از آثار علمی در پشتیبانی از پژوهش های فعلی.
- ردیابی فعالیت های پژوهشی همكاران یا رقیبان دانشگاهی.
- ردیابی تاریخ و روند پیشرفت یك روش علمی ازآغاز تا امروز.
- پیگیری یك موضوع در بیش از یك زمان، حتی اگر نام آن موضوع دستخوش تغییر شده باشد.
- اكتشاف تولیدات علمی مرتبط در موضوعاتی كه شناسایی آنها از طریق جستجوی كلیدواژه ای امكان پذیر نیست.

 
در حال حاضر پایگاه وب آو ساینس مشتمل بر پنج نمایه زیر است:

  1. Science citation index expanded
  2. Social science citation index
  3. Art & humanities citation index
  4. Conference Proceedings Citation Indexes Coverage
  5. Book Citation Index

  • Science citation index expanded(SCIE)

 یك نمایه بین رشته ای است كه بیش از 6650 مجله علمی در 150 رشته در حوزه علوم را از سال 1900 تا كنون به طور كامل نمایه می كند و شامل همه منابع استنادكننده به مقالات نیز می باشد. در هر هفته به طور متوسط 19,000 پیشینه و 423,000 منبع استنادكننده جدید به این نمایه افزوده می شود و تقریبا 70 درصد از چكیده مقالات تحت پوشش آن به زبان انگلیسی می باشد. برخی از موضوعات موجود در این نمایه شامل: کشاورزی، ستاره شناسی، زیست شیمی، زیست شناسی، بیوتکنولوژی، شیمی، علوم کامپیوتر، علوم مواد، ریاضیات، پزشکی، فیزیک، روانپزشکی ، تومورشناسی، طب اطفال، داروشناسی، علوم گیاهی، علوم اعصاب، جراحی، علوم دامی و جانورشناسی.

 

  • Social science citation index(SSCI)

 یك نمایه بین رشته ای است كه بیش از 1950 مجله علمی در 50 رشته در حوزه علوم اجتماعی را از سال 1956 تا كنون در بر می گیرد؛ همچنین این نمایه اقلام مرتبط و منحصر به فرد را از بیش از 3300 مجله علمی و فنی برجسته در جهان را تحت پوشش قرار می دهد. در هر هفته به طور متوسط 2900 پیشینه و 60,000 منبع استناد كننده جدید به این نمایه افزوده می شود و تقریبا 60 درصد از چكیده مقالات آن به زبان انگلیسی می باشد. برخی از موضوعات موجود در این نمایه شامل: علم انسان شناسی، تاریخ، روابط صنعتی، علوم کتابداری و اطلاع رسانی، قانون مدنی، زبان شناسی، فلسفه، روانشناسی و روانپزشکی، علوم سیاسی، سلامت عمومی، موضوعات اجتماعی، خدمات اجتماعی، جامعه شناسی، سوء مصرف مواد، مطالعه های شهری و مطالعه های زنان.

 

  • Art & humanities citation index(A&HCI)

 یك نمایه بین رشته ای است كه بیش از 1160 مجله علمی برجسته در حوزه هنر و علوم انسانی را از سال 1975 تا كنون در بر می گیرد؛ همچنین این نمایه اقلام مرتبط و منحصر به فرد از 6800 مجله در حوزه های علوم و علوم اجتماعی را تحت پوشش قرار می دهد. در هر هفته 2300 پیشینه و 15,250 منبع استناد كننده جدید به این نمایه افزوده می شود و تمام چكیده مقالات آن به زبان انگلیسی می باشد. برخی از موضوعات موجود در این نمایه شامل: باستان شناسی، معماری، هنر، مطالعات آسیایی، کلاسیک، رقص، فرهنگ عامیانه، تاریخ، زبان، زبانشناسی، نقد ادبی، ادبیات، موزیک، فلسفه، شعر، رادیو،تلویزیون و فیلم، مذهب، تئاتر.

 

  • Conference Proceedings Citation Indexes Coverage

 این نمایه بیش از 110,000 كنفرانس را از سال 1990 تا كنون در بر می گیرد. كه شامل بیش از 5,200,000 پیشینه كتابشناختی منابع مربوط به كنفرانس ها (شامل كتابها، مجلات و ...) می باشد. در هر هفته 385,000 پیشینه جدید به این نمایه افزوده می شود. این نمایه در دو ویرایش منتشر می گردد:

  1. Conference Proceedings Citation Index - Science (CPCI-S) 

این نمایه استنادی متون كنفرانس ها در همه زمینه های علمی و فنی را تحت پوشش قرار می دهد. پوشش موضوعی این نمایه شامل: كشاورزی، بیوشیمی، زیست شناسی، بیوتكنولوژی، علوم كامپیوتر، مهندسی، شیمی، فیزیك، علوم محیطی و پزشكی.

  1. Conference Proceedings Citation Index - Social Sciences & Humanities (CPCI-SSH)

 این نمایه استنادی متون كنفرانس ها در زمینه های علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی را تحت پوشش قرار می دهد. پوشش موضوعی این نمایه شامل: هنر، اقتصاد، تاریخ، ادبیات، مدیریت، فلسفه، روانشناسی، بهداشت عمومی و جامعه شناسی.

 

  • Book Citation Index– Science (BKCI-S) --2005-present
  • Book Citation Index– Social Sciences & Humanities (BKCI-SSH) --2005-present

 این دو نمایه استنادی یک نمایه بین رشته‌ای است که متونی از علوم، علوم اجتماعی، و هنرو علوم انسانی را شامل می‌شود. برخی از رشته‌های تحت پوشش آن عبارتند از: علوم کشاورزی، زیست شناسی، شیمی، پزشکی بالینی، علوم کامپیوتر، علوم اقتصاد، آموزش، علوم فنی و مهندسی، تاریخ، علوم زیستی، فیزیک، روانشناسی، علوم رفتاری و اجتماعی، و فناوری.

این پایگاه توانایی دارد تا پژوهشگران را از رفتار جاری و آنالیز کمی به وجود آمدن پژوهشها و روند تسلسل علوم آگاه سازد. و برای این کار 22 رشته انتخابی از حدود 8500 مجله از بین مجلات موجود درWeb of Science از سرتاسر دنیا را که در موسسهInstitution of Scientific Information ( ISI ) وجود دارد، تحت پوشش قرار می دهد و نیز حاوی ابزار آماری برای رتبه بندی پژوهشگران، سازمانها، کشورها و مجلات به لحاظ میزان استناد با آنها می باشد. این پایگاه جامع به گرد آوری آمار و اطلاعات درباره پیشرفت علوم مبتنی بر شمارش انتشار مقالات مجلات از پایگاه علمی تامسون است. و شامل حجم مقالات چاپ شده در 10 سال اخیر این مجلات می باشد که حدود شامل 10 میلیون مقاله از 22رشته خاص است، که دوره روز امد شدن آن هر دو ماه یکبار است. 

آدرس دسترسی به پایگاه: http://scientific.thomson.com/products/esi  

این پایگاه یک وسیله آماری بی نظیر برای سیاست گذاران دولت، هیئتهای علمی دانشگاهها، مدیران تحقیقات پروژه ای، تحلیلگران، پژوهشگران، متخصصان اطلاعات دولتی، اعضای فرهنگستان ها، صنعت، انتشارات، سرویسهای مالی و سازماهای تحقیقاتی می باشد. این پایگاه در ISI Web of Knowledgeقابل دسترسی است.

ESI یک منبع ایده آل برای تجزیه و تحلیل کلی علوم پایه است برای این که ما بتوانیم اطلاعات مورد نیاز خود را درباره موارد زیر به دست آوریم:

- بررسی میزان پیشرفت علوم ملل، انجمنها، نهادها، سازمانها، نویسندگان، مجلات و مقالات.
- تشخیص روند تحولات مهم در علوم و علوم اجتماعی
- تشخیص پتانسیل بالقوه کارکنان، همکاران، منتقدان، و نیز سازمانهای رقیب
- اطلاعات موجود درESI به مقالات، کتاب، فصول کتاب و ... نمایه سازی شده توسط Thomson Scientific محدود می شود؛ و مقاله چاپ شده در هر یک از این مقالات که در شرکت یاد شده نباشد در شمارش مقالات گنجانده نمی شود.

 

 ESI وسیله ای برای پاسخگویی به سوالات زیر است:کدام سازمان پژوهشهایی با بیشترین استناد، در یک رشته خاص تولید کرده است؟

- سازمان مورد نظر ما در کجای این رتبه بندی قرار دارد؟
- مقالات ارائه شده توسط یک پژوهشگر در یک رشته خاص، که دارای بیشترین تعداد استناد می باشد کدام است؟
- میزان تغییرات استناد از یک سازمان خاص در یک دوره زمانی، رو با بالا ( یا رو به پایین ) بوده است؟
- میزان بودجه تخصیص داده شده به تحقیقات در یک سازمان ( یا یک کشور ) چگونه باید باشد؟
- مقایسه میزان استنادات انجام شده به افراد، سازمانها، و کشورهای مختلف چگونه است؟

 

  • موضوعات تحت پوشش ( 22 موضوع)
  1. علوم کشاورزی
  2. زیست شناسی و زیست شیمی
  3.  شیمی
  4.  پزشکی بالینی
  5.  علوم کامپیوتر
  6.  اقتصاد و بازرگانی
  7.  مهندسی
  8.  محیط زیست
  9.  زمین شناسی
  10.  ایمنی شناسی
  11.  علم مواد
  12. ریاضیات
  13.  میکروبیولوژی
  14.  زیست مولکولی و ژنتیک
  15.  آثار میان رشته ای
  16.  عصب شناسی و رفتار شناسی
  17.  داروسازی
  18.  فیزیک
  19.  علوم گیاهی و جانوری
  20.  روانپزشکی / روانشناسی
  21.  علوم اجتماعی
  22.  علوم فضا

 

Journal Citation Reports (JCR

پوشش پایگاه: بیش از 8000 مجله علمی
ویرایش علوم با 6500 مجله در 172 موضوع
نرخ خوداستنادی در 80 درصد مجلات کمتر از 20 درصد می باشد
ویرایش علوم اجتماعی با 1980 مجله در 55 موضوع
ویرایش هنر و علوم انسانی ندارد
قالب چاپی: ندارد
ناشر: موسسه اطلاعات علمی
میزبان: تامسون

شاخص های JCR

ضریب تاثیر(IF): تعداد استنادات به مقالات مجله/ تعداد مقالات در دو سال گذشته
شاخص آنی (Immediacy index): تعداد استنادات در هر سال به مقالات یک مجله / تعداد مقالات در همان سال
نیم عمر استناد شده (Cited Half-life): عمر متوسط مقالاتی که در سال مورد نظر مورد استناد قرار گرفته اند
نیم عمر استناد کننده (Citing Half- Life): عمر متوسط مقالاتی که در سال مورد نظر گزارش استنادی به نشریات آن طبقه موضوعی استناد نموده اند
شاخص های جدید JCR (2009)

Five IF: محاسبه ضریب تاثیر در بازه زمانی 5 سال
IF controled self citation: محاسبه ضریب تاثیر بدون خود استنادی
EigenfactorTM : اهمیت هر مجله علمی را در بین کلیه رشته ها (ساختار شبکه ای استنادات) ارزیابی می کند
Article InfluenceTM : اهمیت یک مقاله منتشر شده در یک مجله را ارزیابی می کند(شباهت با ضریب تاثیر دارد ولی روش محاسبه کاملا متفاوت است)
این دو شاخص به صورت رایگان قابل جستجو است.
www.eigenfactor.org

معرفی پایگاه ISI highly cited  

درباره پایگاه ISI highly cited

یکی از نکاتی که هر نویسنده مقاله و یا پژوهشگر باید به هنگام فعالیت در حوزه مقالات (اعم از نوشتن مقاله، دانلود مقاله، استناد مقاله و یا ارزیابی مقاله) مورد توجه قرار دهد، اطلاعات مربوط به نویسنده مقاله یا پژوهشگری است که مورد استناد قرار می گیرد. امروزه برای این منظور عموماً از پایگاه ISI highly cited استفاده می شود.
 
این پایگاه، یک پایگاه رایگان از مجموعه پایگاههای موجود در سایتWeb Of Knowledge است که پژوهشگرانی را که بیشترین تعداد استناد به آنها صورت گرفته است، معرفی کرده و اطلاعاتی را در باره خود آنها و مقالات آنها ارائه می کند. ISI highly cited شامل 21 حوزه موضوعی خاص در زمینه های علوم طبیعی، پزشکی، مهندسی و علوم اجتماعی می باشد. اطلاعات پایگاه مربوط به  فاصله زمانی سالهای 1999 – 1981 می باشد و این مقالات حدود کمتر از یک در صد کل مقالات تولید شده در دنیا می باشد که در موسسه ISI به ثبت رسیده اند.
 
 ISI highly cited شامل اطلاعات 250 تن از پژوهشگرانی است که در رشته خاص خود تحولات تاثیر گذاری را به وجود آورده اند؛ که عمق این تاثیرات با اندازه گیری میزان استنادات انجام گرفته به پژوهشهای آنها سنجیده می شود.
 
اطلاعاتی که این پایگاه درباره پژوهشگران به ما ارائه می دهد شامل موارد زیر است:


زندگینامه محققان: شامل تحصیلات، پستهای حرفه ای، هیئت علمی، عضویت / دفتر محل کار، تحقیقات مورد علاقه جاری، و آدرس وب سایت شخصی آنها.
لیست کامل انتشارات: مقالات مجلات، کتاب و یا فصلهایی از یک کتاب، سخنرانی کنفرانسها، وب سایت و دیگر منابع اینترنتی.
لیست پژوهشهای محقق: به همران لینک به اطلاعات کتابشناختی و نیز متن کامل مقالات در پایگاه ISI Web of Science .
هنگام ورود به پایگاه ISI highly cited می توان به موارد زیر دسترسی پیدا کرد:

امکان جستجوی پژوهشگران ممتاز با استفاده از نام، رشته مورد پژوهش، نام سازمان متبوع و نیز با نام سازمانی که پژوهشگر عضو آن می باشد، وجود دارد.
امکان دستیابی به اطلاعات کتابشناختی و متن کامل مقالات موجود در منابع و ماخذ و همچنین مقالاتی که توسط این مقاله مورد استناد قرار گرفته اند با استفاده از لینک شدن به ISI Web of Science.
امکان شناسایی همکاران پژوهشگر و متخصصان
آگاهی از کارهای جدید پژوهشگر
آگاه سازی دانشجویان از ایده های علمی در حال گسترش

2.پایگاه نتایج پژوهش سلامت کشور: http://news.research.ac.ir/

پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور با هدف گردآوری، انتشار و اشاعه اخبار حاصل از تحقیقات نظام سلامت در کشور از سال 1396 راه اندازی شده است. هدف از راه اندازی این سامانه انتشار سریع اخبار مستند و مبتنی بر شواهد از پژوهش های سلامت کشور به روشی صحیح، سریع و با دسته بندی‌های مناسب برای ذینفعان و گروه های هدف است. یکی از کارکردهای این سامانه، برقراری ارتباط بین محققان و مردم و سایر ذینفعان جامعه از طریق انتقال پیام و اخبار منتج از طرح‌های تحقیقاتی است.

اهداف پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور

انتقال دانش تولید شده حاصل از طرحهای پژوهشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور
افزایش تعامل بین محققان و جامعه، تصمیم گیرندگان و سیاستگزاران
ارتقاء آگاهی و اطلاع‌رسانی از نتایج پژوهش‌های علوم پزشکی
3. فهرست مجلات نامعتبر و جعلی: http://blacklist.research.ac.ir/

4. نوین اطلاعات پژوهشی کشورhttps://research.ac.ir

5.سامانه علم سنجی اعضای هیات علمیhttps://isid.research.ac.ir/

6.کتابخانه های دیجیتالhttp://dlib.sbmu.ac.ir/faces/home.jspx:

 

دی ان ان