دکتر محسن نراقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس انجمن تحقیقات راینولوژی است. سابقه تحصیلی او عناوین ذیل را دربردارد: رتبه اول کشوری در آزمون جامع پزشکی، رتبه اول فارغ التحصیلان دکترای پزشکی دانشگاه تهران، رتبه اول کشوری در بورد تخصصی، فلوی رسمی جراحان بینی آمریکا، بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک و ترمیمی صورت از فدراسیون جهانی جراحی پلاستیک و ترمیمی صورت، بورد فوق تخصصی جراحی پلاستیک و ترمیمی صورت از آکادمی جراحی پلاستیک صورت اروپا، فلوی رسمی بورد تخصصی گوش، گلو، بینی و جراحی سروگردن اروپا، فلوشیپ راینولوژی و جراحی اندوسکوپیک بینی و سینوس از دانشگاه کارل فرانسنس.
بیش از دو دهه تلاش مستمر در پی ریزی آموزش روش های نوین جراحی های اندوسکوپیک بینی و صورت و تدریس در دوره های متعدد آموزشی جراحی های اندوسکوپیک و پلاستیک بینی در داخل و خارج از کشور، انتشار هجده عنوان كتاب تخصصی و فوق تخصصی را توسط وي به دنبال داشته است. كتاب جراحی پلاستیک صورت دكتر نراقی، عنوان کتاب برتر دانشگاهی سال 2007 را به خود اختصاص داد. همچنين مجموعه ی دو جلدی راينولوژی او در سال 2000، نخستين كتاب جامع در زمينه بيماری ها و جراحی هایبينی به زبان فارسی به شمار می رود. تجربیات شخصی او در راینوپلاستی در کنار سایر بزرگان جراحی پلاستیک جهان در کتاب مرجع جراحی پلاستیک بینی در آمریکا تالیف و منتشر شده است.
طی سال های اخیر، بیش از سیصد مقاله و سخنرانی از دکتر نراقی در زمینه راینولوژی و جراحی پلاستیک صورت در معتبرترين ژورنالهای علمی آمریکا و كنگره های فوق تخصصی در آمريكا، كانادا، اروپا، خاور دور و استراليا به ثبت رسيده است. روش های ابتكاری وی در جراحی های اندوسكوپيك بينی، سينوس و پلاستیک صورت و دستاوردهای نوین حاصل از سالها تجربه او در زمینه روش های جراحی و غير جراحی زيبايی صورت به جهانيان عرضه شده است.
اهتمام او در این سال ها بر ابداع و یا گسترش درمان های با حداقل تهاجم بافتی و کاهش قابل ملاحظه ی عوارض در بیماران متمرکز شده است. حفظ کامل عملکرد بینی در جراحی و ایجاد بینی طبیعی از جمله موضوعات مورد توجه و تاکید در روش های نوین او بوده است. این روش ها، جراحی های بسيار کم عارضه تری را برای بیماران به ارمغان آورده و به کاهش چشمگير مشکلات پس از عمل آنان انجامیده است.
او شش دوره ي متوالی رياست كنگره خاورميانه ای راينولوژی و جراحی پلاستيك صورت را عهده دار بوده و مكررا به عنوان مدرس مدعو دوره های آموزشی جراحی پلاستیک بینی در آکادمی جراحان پلاستیک صورت آمریکا و دانشگاه های معتبر آمریکا حضور يافته است. این حضور درخشان در مجامع علمی جهانی به دریافت جایزه سال جراحان بینی آمریکا در سال2005، جایزه بین المللی نوآوری در پزشکی بالینی در سال2011، جایزه افتخار آکادمی اتولارینگولوژی آمریکا در سال2015، جایزه برتر در خدمات متمایز آکادمی اتولارینگولوژی آمریکا در سال2016و نیز انتخاب وی به عنوان عضو اصلی کمیته جراحی پلاستیک و ترمیمی آکادمی اتولارینگولوژی آمریکا و کمیته آموزش جراحی پلاستیک صورت آکادمی آمریکا و نیز عضو مشورتی کمیته جراحی بینی آمریکا انجاميده و برگ زرینی از حضور شکوهمند ایرانیان را در صحنه های علمی جهان رقم زده است.
بیش از هفت هزار جراحی تخصصی و فوق تخصصی در بیمارستان های دانشگاهی با تربیت بیش از دویست متخصص و فوق تخصص، و انجام جراحی های داوطلبانه در محرومترین نقاط میهن در دو دهه اخیر، نمونه ای از مساعی انساندوستانه او در انتقال تجربیات، آموزش نسل جدید متخصصان و درمان بیماران دردمند است. به پاس نقش او در تحولات علمی در زمینه جراحی های با حداقل آسیب بافتی و ارائه روش های نوین، عنوان برترین محقق پزشکی کشور در جراحی در سال 2004 به وی اعطا شد.