X

جراحی قلب و عروق

امکانات درمانی / گروه‌های تخصصی / ادامه گروه‌های تخصصی / قلب و عروق

گروه تخصصی قلب و عروق

مدیر گروه: جناب آقای دکتر جمشید آیدنلو

مشاهده پزشکان متخصص قلب و عروق


گروه تخصصی قلب و عروق بیمارستان عرفان نیایش، از بهترین و مجرب ترین کاردیولوژیست های حال حاضر کشور تشکیل شده است که کلیه امور مربوط به ویزیت قلب، مشاوره قلب، درمانگاه - CCU ها، کت لب (CATH LAB)، EPS و اکوکاردیوگرافی را بعهده دارند.

 

جراحی قلب و عروق

جراحی بای پس قلب رایج‌ترین نوع جراحی قلب است. عروق کرونر که رگ‌هایی هستند که قلب را تغذیه می‌کنند، می‌توانند در طول زمان تحت‌تأثیر عوامل خطر مختلف باریک یا کاملاً مسدود شوند. به این انسداد عروق، بیماری عروق کرونر گفته می‌شود. یک رگ جدید با جراحی بای پس قلب  به رگ مسدود شده اضافه می‌شود و مسیر جدیدی برای جریان خون باز می‌شود؛ بنابراین، قلب می‌تواند با دریافت خون مورد نیاز خود از طریق این رگ جدید، به‌درستی به کار خود ادامه دهد. در این بخش در مورد جراحی بای پس قلب، معرفی بهترین متخصص جراحی قلب و عروق در تهران، نوبت دهی بهترین پزشکان جراح قلب و عروق در تهران، بهترین جراح قلب و عروق، تخصص جراحی قلب و بیمارستان قلب و عروق خواهیم پرداخت.


بای‌پس قلب

جراحی بای پس روشی است که برای رفع مشکل باریک شدن عروق کرونر  توسط تخصص جراحی قلب استفاده می‌شود. عروق اطراف قلب به‌عنوان عروق کرونر تعریف می‌شوند و هرگونه تغییر شکل در این عروق باعث ایجاد مشکلات جدی در فرد می‌شود. جراحی بای پس قلب که در انسداد قلبی عروقی اعمال می‌شود، هم بر روی قلب در حال کار و هم در قلب در حال استراحت قابل‌انجام است. جراحی بای پس قلب که معمولاً بر روی قلب متوقف شده انجام می‌شود، عمل بسیار خطرناکی است. تخصص جراحی قلب برای انجام هرگونه معاینه لازم است و بهتر است معاینه خود را توسط بهترین جراح قلب و عروق و در بیمارستان قلب و عروق انجام دهید. از آنجایی که بیمارستان قلب و عروق دارای انواع تجهیزات لازم تشخیصی و درمانی است  و انواع پزشکان با تخصص جراحی قلب را دارد، همواره گزینه بهتری است.
جهت نوبت دهی بهترین پزشکان جراح قلب و عروق در تهران، می‌توانید از طریق شماره تماس‌های بیمارستان عرفان نیایش اقدام کنید.


چه زمانی جراحی بای پس قلب در بیمارستان قلب و عروق  انجام می‌شود؟

بهترین متخصص جراحی قلب و عروق در تهران  توصیه می‌کند که جراحی بای پس قلب  درمان انتخابی برای بیماران مبتلا به بیماری شدید عروق کرونر است که هم‌زمان چندین عروق کرونر را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، به‌خصوص اگر این بیماران از دیابت نیز رنج می‌برند.
همچنین برای تنگی‌های پیچیده (نقاط باریک) شریان‌های کرونر که به‌راحتی با کاتتر قلبی قابل‌دسترسی نیستند، عمل بای‌پس کرونر را توصیه می‌کنیم. به همین ترتیب در مواردی که به‌اصطلاح تنه اصلی شریان کرونر چپ تنگ می‌شود.
جهت بررسی  بیشتر باید اقدام به نوبت دهی بهترین پزشکان جراح قلب و عروق در تهران کنید. بهترین متخصص جراحی قلب و عروق در تهران همواره در تلاش است تا با اطمینان خاطر بیشتر و تنها درصورت نیاز قطعی، این جراحی را برای شما لحاظ کند.
بهترین سن برای جراحی از دید بهترین متخصص جراحی قلب و عروق در تهران
جراحی بای پس قلب معمولاً در مواردی که نیاز به جراحی دریچه قلب، انسداد یک یا چند رگ و در مواردی که عروق کرونر با بالون یا استنت باز نمی‌شود، انجام می‌شود.  بنابراین می‌توان گفت این جراحی سن خاصی دارد اما باید  توسط پزشکی با تخصص جراحی قلب تایید شود که البته بهتر است به بهترین متخصص جراحی قلب و عروق در تهران مراجعه کنید تا پس از انجام بررسی‌ها کامل و در صورت نیاز به جراحی، شما را به بهترین جراح قلب و عروق در تهران ارجاع دهد . جراحی بای پس ممکن است در سنین بالا در صورت وجود سابقه بیماری‌هایی که وجود آنها خطر عوارض و مرگ را افزایش می‌دهد، ممکن است منع انجام داشته باشد که در چنین مواردی بهترین جراح قلب و عروق در تهران همه جزئیات را برای شما توضیح خواهد داد.


مزایای جراحی قلب و عروق

با جراحی بای پس قلب ، بهترین جراح قلب و عروق در تهران می‌تواند از عوارض دیررس بیماری عروق کرونر قلب جلوگیری کند، مانند:
حمله قلبی
نارسایی میوکارد
آریتمی‌های قلبی
علاوه بر این، کیفیت زندگی بیماران بهبود می‌یابد، زیرا علائمی مانند تنگی نفس و گرفتگی قفسه سینه کاهش می‌یابد و بیماران می‌توانند بهتر با زندگی روزمره خود کنار بیایند. همچنین ثابت شده است که طول عمر بیماران افزایش می‌یابد.
برای مقابله با هریک از انواع بیماری‌های قلبی در بیمارستان قلب و عروق، کافیست تا به بخش نوبت دهی بهترین پزشکان جراح قلب و عروق در تهران در سایت بیمارستان عرفان نیایش مراجعه کنید و یا با شماره تماس‌های بیمارستان نیایش، تماس بگیرید.

  • بیماری های شایعی که توسط این گروه مدیریت و درمان می شوند شامل:

    • سندروم حاد کرونر (Acute Coronary Syndrome - ACS)

    • افیوژن پریکارد (Pericardial Effusion - PE)

    • بیماری های اسکیمی میوکارد (Ischemic Heart Disease - IHD)

    • نارسائی احتقانی قلبی (Congestive Heart Failure - CHF)

    • انفارکتوس حاد میوکارد (Acute Myocardial Infarction - MI)

در ضمن بیمارانی که تحت آنژیوگرافی کرونر قلبی، آنژیوپلاستی کرونر قلبی، اصلاح بیماری های مادرزادی قلبی، آریتمی های قلبی، کنترل فشار خون مزمن، اختلالات فونکسیون دریچه ای و عوارض ناشی از آن، استنت گذاری عروق بزرگ (EVAR)، گذاشتن پیس میکر دائمی و موقت، کاردیومیوپاتی های گوناگون، نارسایی های مختلف قلبی همراه با عوارض ریوی، آنژیوگرافی های مغزی و کاروتید، درمان ابتلا به DVT و... می باشند نیز توسط کاردیولوژیست های بیمارستان تحت درمان قرار می گیرند.

 

  • فوق تخصص های مرتبط با این گروه تخصصی قلب و عروق:

    • فوق تخصص اینترونشن قلب

    • فوق تخصص اکوکاردیوگرافی قلب

    • فوق تخصص الکتروفیزیولوژی قلب

آمادگی برای جراحی بای پس عروق کرونر


معاینات اولیه برای عمل بای پس معمولاً توسط کلینیک‌های قلب و عروق  انجام می‌شود. قبل از عمل، معاینه کاتتر قلب لازم است که در آن انقباضات در عروق کرونر دقیقاً موضعی هستند. علاوه بر این، متخصصان قلب باید سونوگرافی قلب را انجام دهند تا بیماری‌های قلبی دیگر (مانند بیماری‌های دریچه‌های قلب) را رد کنند یا آنها را تشخیص دهند تا بتوانند هم‌زمان با عمل درمان شوند:
•    اسکن دوبلکس رگ‌های خونی، سونوگرافی محل پلاک‌ها، لخته‌های خون، میزان انسداد رگ، سرعت و جهت جریان خون را نشان می‌دهد.
•    سی تی آنژیوگرافی، روش معاینه اشعه ایکس با ماده حاجب که به شما این امکان را می‌دهد مکان و میزان تنگ شدن و ماهیت ضایعه عروقی را شناسایی کنید.
•    ام‌آرآی، می‌توان از آن به‌عنوان جایگزینی برای CT یا به‌عنوان یک روش تشخیص تکمیلی استفاده کرد.
•    ازآنجایی‌که عمل تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود، لازم است بررسی شود که آیا موارد منع مصرف بیهوشی وجود دارد یا خیر
•    در برخی موارد معاینه داپلر عروق گردن تأمین‌کننده مغز نیز ضروری است. در صورت لزوم، وریدهای پا یا شریان‌های بازو را نیز با استفاده از سونوگرافی داپلر بررسی می‌کنیم تا بتوانیم ارزیابی کنیم.
لطفاً تمام مدارک پزشکی را همراه داشته باشید:
برای انجام معاینات اولیه، متخصصان قلب و عروق به کلیه مدارک پزشکی شما نیاز دارند. نه‌تنها در مورد بیماری عروق کرونر، بلکه در مورد سایر بیماری‌ها، به‌ویژه در مورد موارد زیر نیز باید بیمار چک شود:
•    بیماری‌های عروقی
•    اختلالات انعقادی
•    آریتمی‌های قلبی (فیبریلاسیون دهلیزی)
•    بیماری‌های ریوی و کلیوی


نحوه عمل جراحی بای پس 


آماده‌سازی برای بیهوشی در بخش جراحی قلب انجام می‌شود. عمل بای پس همیشه تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و در طی آن لوله تنفس از طریق یک شیلنگ (لوله) نازک وارد نای می‌شود. متخصصین بیهوشی باتجربه ما تمام اطلاعات موردنیاز شما را می‌پرسند و یک نوع بیهوشی مختص به شما را انجام می‌دهند که ترکیبی از داروهایی است که بیماری‌های دیگر مربوطه را نیز در نظر می‌گیرد.
پزشکان داروهای بی‌حس‌کننده را تا حدی به‌صورت گاز همراه با اکسیژن و تا حدودی داروی بی‌حس‌کننده را به داخل ورید تزریق می‌کنند.


شروع جراحی


کل عمل با توجه به تعداد شریان‌هایی که باید بای پس شوند به طور متوسط حدود 4 تا 5 ساعت طول می‌کشد. بعد از اینکه تحت بیهوشی به خواب می‌روید، جراح رگ‌ها را مشاهده می‌کند و شریان‌ها را برای استفاده به‌عنوان شانت آماده می‌کند.
انواع مختلفی از گرافت‌های عروقی (شانت) وجود دارد که برای دورزدن عروق کرونر استفاده می‌شود. جراح شما تعیین می‌کند که کدام نوع شنت برای شما مناسب است. اغلب برای این کار از شریان داخلی قفسه سینه (به‌اصطلاح "ماماریا") استفاده می‌شود. شریان رادیال یکی دیگر از گرافت‌های شریانی پرکاربرد (شانت) است.
اگر از شریان رادیال به‌عنوان بای پس استفاده شود، ممکن است بیمار نیاز به مصرف مسدودکننده‌های کانال کلسیم در دوره بعد از عمل تا چند ماه پس از جراحی داشته باشد. این داروها به باز نگه‌داشتن شریان کمک می‌کنند. گاهی اوقات پس از عمل یا بی‌حسی در بازو و یا ازدست‌دادن حس در یک ناحیه محدود وجود دارد. اما این یک عارضه نسبتاً نادر و به‌سرعت در حال گذر است.
پس از دوختن شنت‌ها، دستگاه قلب - ریه خاموش می‌شود، قلب به‌خودی‌خود شروع به تپیدن می‌کند و گردش خون به حالت عادی بازمی‌گردد. قبل از بستن قفسه سینه، الکترودهای موقتی برای تحریک الکتریکی با سیم مخصوص به قلب بخیه شده و درن نصب می‌شود. سپس پوست و بافت بخیه می‌شود. گاهی لازم است ضربان‌ساز را به الکترودها وصل کنید تا قلب را به‌صورت الکتریکی تحریک کند تا زمانی که قلب به طور کامل به ریتم خود بازگردد.


دوره بعد از عمل بای پس قلب


بیماران معمولاً به مدت 2 روز به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل می‌شوند. قبل از اینکه مرخص شوید، به شما گفته می‌شود که چگونه برای 2 تا 6 ماه آینده رفتار کنید.
اگر جای عمل به‌خوبی بسته شد و خشک شد، می‌توانید دوش سریع بگیرید (کمتر از 10 دقیقه). اگر بخیه‌های روی سینه هنوز برداشته نشده است، پشت به دوش بایستید. البته توجه کنید که آب باید گرم باشد، نه داغ و نه سرد. چرا که دمای زیاد می‌تواند باعث غش‌کردن بیمار شود. محل بخیه  را با صابون معمولی، بدون عطر و مواد افزودنی بشویید.
در صورت ظاهرشدن علائم عفونت، فوراً با پزشک مشورت کنید:
عفونت خود را با علائمی مثل  افزایش ترشح از زخم، جداشدن لبه‌های زخم، قرمزشدن و متورم‌شدن ناحیه برش، تب بالای 38 درجه سانتیگراد، نشان می‌دهد. در این صورت باید به پزشک خود مراجعه نمایید.
 

 

جهت مشاهده تمام فیلم های گروه تخصصی و فوق تخصصی قلب و عروق کلیک نمایید

 

دی ان ان